Hirdetés

Oktatóautóval, részegen okozott halálos balesetet Hajdúnánáson

birosag.hu

2019.09.30. 08:44

Oktatóautóval, részegen okozott halálos balesetet Hajdúnánáson

Utasa a kórházba szállítás után vesztette életét. Kezdődik az ügy tárgyalása.

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Hajdúböszörményi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében szeptember 30-án, akivel szemben halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint az 57 éves vádlott tavaly március 30-án 17.10 perc körül Hajdúnánás belterületén egy oktatás céljára átalakított gépjárművel közlekedett a Petőfi utcán, az Irányi utca felől az Attila utca irányába. A helyi férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A gépkocsi jobb első ülésén tartózkodott a sértett, aki szintén súlyos fokú alkoholos állapotban volt. Mindketten használták a biztonsági övet – fogalmaz a vád.

A vádlott haladása során a Petőfi és az Attila utcák kereszteződéséhez érve az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál megállt, majd kipörgő kerekekkel, gyorsítva elindult egyenesen a Böszörményi utca irányába. A megengedett legmagasabb 50-es sebességet túllépve az autó 70-75 kilométer per órára felgyorsult, majd egy jobbra ívelő kanyarhoz érve az úttestről lesodródott, és az út melletti vízelvezető árokban egy fának ütközött.

A baleset során a gépjármű utasa, egy 51 éves férfi olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A vád szerint a közlekedési baleset és a halál között közvetlen ok-okozati összefüggés van. A vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség szerint a vádlott vérének etilalkohol koncentrációja a baleset bekövetkezésének pillanatában 3,38-3,60 g/l lehetett, ami igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltságnak felel meg.

Szóljon hozzá!

Hirdetés