Hirdetés

Hirdetés

Heten erőszakoltak meg egy fiatalkorú, borsodi lányt

civishir.hu

2019.09.16. 14:17

Heten erőszakoltak meg egy fiatalkorú, borsodi lányt
A kép illusztráció.

A Debreceni Ítélőtábla az egyik vádlott büntetését enyhítette.

Hirdetés

Hirdetés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék márciusban zárt tárgyalás után csaknem hat évtizednyi szabadságvesztést szabott azzal a 7 vádlottal szemben, akik 2017 nyarán egy Miskolchoz közeli településen marihuánás cigarettával elkábították, majd szexuálisan bántalmazták a fiatalkorú lány ismerősüket. A bíróság a felnőttkorú vádlottak közül az egyiket 10 év, másikat 9 év 6 hónap, két vádlottat 9 év, további két vádlottat 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A fiatalkorú vádlottal szemben 4 év szabadságvesztést szabott ki – áll a bíróság közleményében. Egy vádlott részvétele nem nyert bizonyítást, ezért őt a bíróság felmentette.

Az ítélet ellen a hetedrendű vádlott kivételével mindenki fellebbezett felmentésért, illetve enyhítésért.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett korábbról ismerték egymást, valamennyien egy borsodi településen éltek. A sértett 2017 júliusában az utcán találkozott két vádlottal, az egyik cigarettával kínálta, melyet elfogadott. A lány a cigarettától néhány perc elteltével elbódult, végtagjait ugyan még tudta mozgatni, azonban a beszélni már nehezére esett. Ezt kihasználva a két vádlott egy közeli romos házba kísérte a lányt, ahol ismét cigarettára gyújtottak. Az egyik vádlott ölelgetni kezdte a lányt, aki igyekezett eltolni magától a vádlottat, azonban egyre erőtlenebbé vált, nem tudott védekezni. Ezt kihasználta a két vádlott: a kábult lánnyal – annak akarata ellenére - többször szexuális cselekményeket végeztek. Időközben a helyszínre érkezett a harmadik vádlott is, aki maga is szexre kényszerítette a lányt. Ezután újabb vádlott érkezett a házhoz, aki a sértettet átvitte egy másik lakásba, ahová a többiek is követték őket. Időközben a sértett bódultsága csökkent, védekezett a vádlottakkal szemben, de az egyik vádlott befogta a száját, a többiek lefogták, és a házban tartózkodó 5 vádlott ismét szexuálisan bántalmazta. 

A Debreceni Ítélőtábla szeptember 16-án csak a nyolcadrendű vádlott szabadságvesztés büntetését enyhítette 2 év 6 hónapra. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. A vádlott az elkövetés idején a 16. életévét még nem töltötte be, esetében az irányadó büntetési tétel maximuma 5 év. Az ő első fokon kiszabott büntetését aránytalanul soknak tartotta az ítélőtábla, ezért enyhített a büntetés időtartamán.

Az ítélet jogerős.
szexuális erőszakDebreceni ÍtélőtáblaBorsod

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.