Hirdetés

Furakodásból lett dulakodás Nagykerekiben, késeléssel

civishir.hu

2019.09.03. 08:46

Furakodásból lett dulakodás Nagykerekiben, késeléssel
A kép illusztráció

Debrecenben érhet véget a 3 évvel korábbi kocsmai verekedés ügye.

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2016 májusában mindhárom vádlott egy nagykereki sörözőben italozott. A harmadrendű vádlott a kocsmában lévő ismerőse kislányának vett egy tábla csokit és amikor kifizette a pultnál, kilépett a mellékhelyiségből a másodrendű vádlott, aki ezt úgy tette, hogy a harmadrendű vádlott elé furakodott. Ezt akkor szóvá is tette. Ekkor érkezett meg az elsőrendű vádlott, akinek a másodrendű vádlott felháborodva mesélte el a történteket. A harmadrendű vádlott ekkor odament a két férfihoz, hogy nincsen semmi probléma, még kezet is fogtak, azonban

az elsőrendű vádlott ököllel megütötte a harmadrendű vádlottat, aki elesett és a fejét a padlóba ütötte.

Ezt követően ő hazament, magához vett egy kést és azzal tért vissza a sörözőbe, ahová nem sokkal ezután újra betért a másodrendű vádlott is. Kisebb szóváltást követően a harmadrendű vádlott többször a másodrendű vádlott hasa felé szúrt – metszett sérüléseket szenvedett. Ekkor érkezett vissza az elsőrendű vádlott a sörözőbe, aki rátámadt a harmadrendű vádlottra, azaz újabb dulakodás alakult ki.

A vádlottaknak 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. 

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék idén februárban

  • M. J. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt, mint visszaesőt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
  • L. E. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete miatt, mint visszaesőt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.
  • B. S. harmadrendű vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.
A bünetetőügy szeptember 5-én a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Nagykereki

Szóljon hozzá!

Hirdetés