Hirdetés

Férfit játszó debreceni művésznő a legjobb!

MTI

2019.09.12. 08:59

Férfit játszó debreceni művésznő a legjobb!
MTI/Soós Lajos

Rangos díjat nyert Ráckevei Anna.

Hirdetés

Ráckevei Anna vehette át a legjobb női alakítás díját a Csokonai Színház Lear című előadásában nyújtott alakításáért a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjkiosztóján. Az évad nyitányaként a Thália Színház nyolcadik alkalommal szervezte meg a találkozót, ahol a Miskolci Nemzeti Színház Cyrano című előadása, Keszég László rendezése nyerte el a legjobb előadás díját, míg a legjobb férfi alakításért Zayzon Zsolt részesült elismerésben.  

A Lear férfi főszerepét játszó Ráckevei Anna az elismerés kapcsán azt mondta: „Nagyon büszke vagyok a színházamra és a társulatomra, hogy képesek vagyunk nemcsak a közönség, hanem a szakma elismerését is kivívni. Ez nem jött volna létre nélkülük és a rendező, Ilja Bocsarnikovsz nélkül sem, akivel boldogság volt együtt dolgozni.” Ráckevei Anna utalt az előző év sikerére is, hisz akkor a Három nővér, amelyet szintén a fiatal orosz rendező állított színpadra, a legjobb előadás díját hozhatta el a fesztiválról.

A produkciókat idén négytagú zsűri díjazta, amelynek tagja Mohácsi Szilvia, a Karc FM felelős szerkesztője; Szabó Borbála író; Szabó Gabi színésznő és Verebes Ernő, a Nemzeti Színház vezető dramaturgja.
Ráckevei Anna

Szóljon hozzá!

Hirdetés