Hirdetés

Hirdetés

Költöztetője lopta meg az idős, debreceni nőt

Cívishír

2019.08.07. 08:32

Költöztetője lopta meg az idős, debreceni nőt

Bizalmába férkőzött.

Hirdetés

Hirdetés

Előbb költözni segített, majd lopott és pénzt csalt ki egy idős asszonytól egy debreceni nő. A bíróságon kell felelnie a tettéért. 

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki egy idős asszony bizalmába férkőzött, majd megtévesztéssel pénzt csalt ki tőle és a lakásából értéktárgyakat lopott - közölte a Cívishírrel Pocsai Edit főügyész.

Az egyedül élő, idős sértett Debrecenben 2017 novemberében másik ingatlanba költözött, ebben segített neki a vádlott.

Az asszony és a vádlott megegyeztek az órabérben és abban is, hogy a vádlott a költözés után napi rendszerességgel segít az idős asszonynak a pakolásban. Közben jó kapcsolat alakult ki köozöttük, a sértett megbízott a vádlottban.

A vádlott azonban az asszony idős korát és a közöttük kialakult jó viszonyt kihasználva 2017 decemberében 60 ezer forintot kért kölcsön, arra hivatkozással, hogy beázott a lakása, és a javítási munkálatokat ki kell fizetnie. A vádlott azonban a kölcsön visszafizetésének napján további 25 ezer forintot kért kölcsön a sértettől festésre.

A debreceni nőnek sem szándékában, sem módjában nem állt visszafizetni a kölcsönt, kizárólag az volt a célja, hogy a sértettet tévedésbe ejtse, és pénzt szerezzen tőle.

Amellett, hogy kölcsönkért, a vádlott 2017 decemberében, pakolás közben ellopott 20 ezer forintot és egy több, mint 40 ezer forint értékű karikagyűrűt.

A nő a sértettnek a csalással 85 ezer, míg a lopással több, mint 60 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el. Az ügyészség a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén a bűnösségét beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.
lopáscsalásDebreceni Járási Ügyészség

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.