Hirdetés

Kétszer szúrt a féltékeny nyíradonyi asszony

civishir.hu

2019.08.13. 08:32

Kétszer szúrt a féltékeny nyíradonyi asszony
A kép illusztráció, Freepik

Börtönt kér rá az ügyész.

Hirdetés

A vádlott és a sértett huzamosabb ideje éltek élettársi kapcsolatban egy nyíradonyi bérelt ingatlanban. A vádlott nem dolgozott, csak a sértett rendelkezett jövedelemmel, amelyből a saját, valamint kiskorú gyermekük létfenntartását fedezték.

A vádlott és a sértett kapcsolata az elmúlt években megromlott, gyakran veszekedtek, a vádlott féltékenysége fokozódott, azonban gyakran voltak közöttük viták az anyagi nehézségek miatt is.

2018. október 13-án a sértett 16 óra körül érkezett haza, nagyobb mennyiségű alkoholt vitt magával. A vádlott aznap egy barátnőjénél születésnapot ünnepelt, így ittas állapotba került. A vacsorát követően mindketten szeszesitalt fogyasztottak, majd közöttük ismételten vita támadt, a vádlott ekkor is hűtlenséggel vádolta a férfit. A sértett határozottan visszautasította az asszony vádaskodását, majd kiment a ház teraszára cigarettázni. A vádlott ekkor dühében a konyhában magához vett egy 30 centiméter hosszú kést és azzal az élettársa után ment, majd újra kérdőre vonta, hogy megcsalta-e.

A sértett továbbra is tagadta a hűtlenséget, ekkor azonban a feldühödött és indulatait fékezni nem képes vádlott a késsel a férfit hasba szúrta, majd a jobb oldalán a hátát is megszúrta. A hasi szúrást követően a sértett kézzel védekezett, azonban a vádlott a két testüregbe hatoló szúrás között megsebezte a férfit a jobb al- és felkarján is.

A sértett ezt követően mobiltelefonon maga értesítette a háziorvost, aki azonnal mentőt hívott és értesítette a rendőrséget.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon túl gyógyuló, szúrt, közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett, az asszony tudata átfogta a halálos eredmény bekövetkezésének lehetőségét.

A jelenleg távoltartás hatálya alatt álló vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a törvényszék az elkövetés eszközéül használt konyhakést kobozza el.
Nyíradony

Szóljon hozzá!

Hirdetés