Hirdetés

A franciákat is legyőzte a női válogatott Debrecenben

debka.hu

2019.08.31. 03:08

A franciákat is legyőzte a női válogatott Debrecenben
(Fotók: Fogarasi Renáta/Cívishír)

Zseniális játékot láthatott a közönség a Kossuth téren. +Fotók

Hirdetés

Augusztus 30-án délután a hivatalos megnyitóval kezdetét vette a felnőtt 3×3 Európa-bajnokság Debrecen főterén. Bőven volt ideje ismét hangulatba kerülnie a publikumnak, hiszen a héten ez már a negyedik torna a Kossuth téren. Hétfőn a nők pontszerző tornájával, a Nations League-gel indult a meccsdömping, majd következett a nem kevésbé népszerű, magas pénzdíjazású World Tour Masters, csütörtökön pedig a 23 éven alatti válogatottak mutathatták meg magukat a lelkes közönségnek.

Az események királya persze azért mégiscsak az Európa-bajnokság, ahol olyan virtuózok is pályára lépnek, mint a sportág legjobb játékosának tartott Dusan Bulut, vagy a lettek kiválósága, Karlis Lasmanis.

Ne feledkezzünk meg a mieinkről sem, női válogatottunk elképesztően nagyot futott az idei, amsterdami világbajnokságon, és óriási meglepetésre ezüstérmet szerzett. Férfi válogatottunkra is érdemes figyelni, hiszen a rutinos, World Tour Masters-győztes Ivosev Tamással kiegészült nemzeti csapatunk bárkire veszélyt jelenthet. A várakozások tehát nagyok, és nem is ok nélkül.

Medgyessy Dóra

Az első játéknapon Medgyessy Dóráék kaptak lehetőséget a bizonyításra, a C-csoportba kerültek, a világranglista-harmadik franciák, és a lengyelek társaságában. A hármas nyitómeccsén érvényesült a papírforma, a franciák kiütéssel győztek, így a mieinknek kötelező volt a siker, lengyel-magyar barátság ide vagy oda. De ahogyan azt sportberkeken belül mondani szokás, a kötelező győzelmek a legnehezebbek, ennek ékes példáját láthatta a nagyérdemű: hihetetlen izgalmak közepette, az utolsó percig nyitott csatában, mindössze egy ponttal, 17-16-ra sikerült felülkerekedniük Papp Klaudiáéknak.

A franciák ellen a csoportelsőség volt a tét, ráadásul Medgyessy Dóráéknak volt törleszteni valójuk, hiszen a Womens’s Series csoportmeccsén egy utolsó másodperces kosárral kaptak ki ellenfelüktől. Ennek megfelelően már a kezdetektől hatalmas harc folyt a pályán, minden kosárért kőkeményen meg kellet küzdeniük. Sokáig fej-fej haladtak a felek, ám a játékrész felénél ritmust váltottak Károlyi Andrea tanítványai, és egy 8-1-es rohanással eldöntötték a találkozót. A vége nem kis meglepetésre kiütéses 21-11-es magyar győzelem lett. Nemzeti csapatunk így a negyeddöntőben Spanyolországgal találkozik vasárnap.

Szombaton a férfiakon a sor, 18 órától Oroszországgal, 21 órától pedig Franciaországgal találkoznak Ivosev Tamásék.


IDE VÁG!


3×3 Európa-bajnokság pénteki eredmények:
Férfiak:
A-csoport:

Szerbia – Németország 21-10
Lengyelország – Németország 21- 15
Szerbia – Lengyelország 22-10
C-csoport:
Hollandia – Spanyolország 11-16
Ukrajna – Spanyolország 15-17
Hollandia – Ukrajna 11-16
Nők:
A-csoport:

Oroszország – Spanyolország 16-12
Olaszország – Spanyolország 10-14
Oroszország – Olaszország 22-20
C-csoport:
Franciaország – Lengyelország 21-4
MAGYARORSZÁG – Lengyelország 17-16
Franciaország – MAGYARORSZÁG 11-21

Galéria

Európa-bajnokságDebrecen3x3

Szóljon hozzá!

Hirdetés