Régi trükkel verte át debreceni áldozatait

civishir.hu

2019.06.18. 12:36

Régi trükkel verte át debreceni áldozatait
(Fotó: police.hu)

Profi szintre fejlesztette technikáját.

Hirdetés

Egy helyi üzlet eladója bejelentést tett a rendőrségre 2017 novemberében, hogy egy férfi bement a boltjukba pénzt váltani. Az eladó segített neki ebben, a férfi mindig kisebb címleteket kért, és amíg az alkalmazott pénzt vett ki a kasszából a gyanúsított elrejtette a már nála lévő bankjegyeket, így több tízezer forintot zsákmányolt. A nyomozók a bejelentést követően azonosították a feltételezett elkövetőt, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, majd június 17-én elfogták és előállították a 34 éves férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vettek.

A román állampolgár beismerő vallomást tett.

A nyomozás adatai szerint az elmúlt években a férfi 15 ilyen és ehhez hasonló bűncselekményt követett el. Technikáját olyan színvonalra fejlesztette, hogy az eladók csak akkor döbbentek rá, hogy az összeg többszörösét adták oda, amikor a férfi már elment. 

A Debreceni Rendőrkapitányság tízrendbeli lopás vétség és ötrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat bíróság elé állítási javaslattal átadta az ügyészségnek.

Szóljon hozzá!

Hirdetés