Hirdetés

Hirdetés

Fegyvereket foglaltak le a nyíracsádi orvvadásztól

police.hu

2019.06.05. 14:17

Fegyvereket foglaltak le a nyíracsádi orvvadásztól
A kép illusztráció.

A gyanú szerint társával lelőtt egy dámszarvast.

Hirdetés

Hirdetés

A hajdú-bihari rendőrök orvvadászat, lopás és lőfegyverrel, illetve lőszerrel visszaélés miatt indítottak eljárást két férfi ellen. A megyei nyomozók látókörébe került egy 21 éves férfi, akiről olyan információjuk volt, hogy orvvadászat, lopás és más bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható. A felderítők június 4-én elfogták N. Ákost, majd gyanúsítottként kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint engedély nélkül tartott lőszereket és lőfegyvereket, valamint januárban egy ismerősével elejtettek egy több százezer forint értékű dámszarvast.

A rendőrök kihallgattak egy debreceni vadászboltban dolgozó férfit is, aki a gyanú szerint lőszert adott el az engedéllyel nem rendelkező nyíracsádi lakosnak, illetve egy nyíradonyi férfit, aki illegálisan vadászott a gyanúsítottal.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a férfiakkal szemben több rendbeli lőfegyverrel, illetve lőszerrel visszaélés bűntett, lopás vétség és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. A gyanúsítottaknál tartott kutatások során több száz darab lőszert és két lőfegyvert foglaltak le.

A teljes körű felderítés érdekében a rendőrök továbbfolytatják az ügy részleteinek vizsgálatát.
NyíradonyDebrecenorvvadászNyíracsád

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.