Hirdetés

Papp László és Kósa Lajos fontos ügy élére állt

2019.04.08. 14:35

Papp László és Kósa Lajos fontos ügy élére állt
Olimpiai bajnokiank már ebben a hónapban a debreceni közönség színe elé állnak (Fotó: mti)

Debrecen ismét nagy fába vágja a fejszéjét, az egyetem pedig olimpiai bajnokokat igazol.

Hirdetés

Megalakult a szervezőbizottság, s mivel Debrecen már nagyon sokszor bizonyított, mindenki nyugodtan alhat jövő januárig, amikor a cívisváros ad otthon a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságának – jelentette be a városházán Kósa Lajos.

A politikus ezúttal a korcsolyázó-szövetség elnökeként fogalmazta meg, hogy Debrecen a nemzetközi sportesemények rendezésében a legfontosabb város Magyarországon, hiszen az elmúlt másfél évtizedben már harminc nagyszabású versenyt bonyolított le.

Ezúttal komoly hazai sikerekre is van kilátás, hiszen a short trackben Magyarország világhatalom. Az idei kontinenvisdalon, Hollandiában a magyar csapat a második helyen végzett az éremtáblázaton a hazaiak mögött, tehát a pjongcsangi olimpiai után tovább erősödtünk, minden okunk megvan a jó szereplésben reménykedni

- tekintett a jövőbe Kósa Lajos, aki emlékeztetett, hogy 2013-ban már egy sikeres világbajnokságnak adott otthont Debrecen, ami után a nemzetközi szövetég nyugodtan adta oda a rendezés jogát.

Balról: Becsky András, Papp László, Kósa Lajos és Schulek Csaba   (Fotó: Miskolczi János)
 

Papp László ugyanezt hangsúlyozta: az újabb világesemény esélye azt jelenti, hogy a hazai és a nemzetközi szövetségek bizalma töretlen Debrecen iránt, a városnak pedig minden presztízskérdés, hiszen nagyon fontos, hogy ezek a rendezvények világgá vigyék a hírét.

A szervezőbizottság két elnöke, Kósa Lajos és Papp László, a munka dandárját azonban helyben Becsky András, a Sportcentrum igazgatója, a szövetségben pedig Schulek Csaba ügyvezető igazgató irányításával végzi a csapat.

A népnek is megnyitják a Főnixet!

A jövő januári Európa-bajnokság első tesztidőszakát április utolsó hétvégéjén végzik, amikor a közönség is jégre léphet a Főnixben, azaz közkorcsolyázást tartanak, amire még nem volt példa – emelte ki Becsky András. A korizásért (április 27-28-án) jelképes összeget fizetni kell, a többi esemény – például az olimpiai bajnokok nyilvános edzése – díjmentes lesz.

Olimpiai bajnokokkal erősít az Egyetem

A közönség ekkor már debreceniként is tekinthet Liu Shaolin Sándorra, illetve testvérére, Liu Shaolingra, akik – árulta el Kósa Lajos – a Debreceni Egyetem hallgatói lesznek ősztől sportszervezői szakon.

Schulek Csaba az Európa-bajnokság költségvetését tárta a nyilvánosság elé. Elmondása szerint szolid kéréssel fordultak a kormányhoz, mert fő a tisztesség! Két állami forrásból, nemzetközi támogatásból, szponzori bevételekből, illetve a jegybevételekből áll össze az esemény költségvetése, ami a Főnix Csarnok jeges berendezéseinek felújításával mintegy 460 millió forintot tesz ki.

Így áll össze a debreceni short track-EB költségvetése:
A nemzetközi szövetség (ISU) támogatása: 70 millió forint
A sportrendezvények állami támogatásából: 238 millió
Emmi támogatása: 50 millió
Szponzori bevételek: 50 millió
Tervezett jegybevétel: 15 millió
A Főnix felújítása: 40 millió

BeA

gyorskorcsolyashort track

Szóljon hozzá!

Hirdetés