Hirdetés

Ilyen balmazújvárosi szomszédod ne legyen!

civishir.hu

2019.04.05. 08:48

Ilyen balmazújvárosi szomszédod ne legyen!

Bíróság elé áll a facebookos csaló.

Hirdetés

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság április 11-én annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a sértett tavaly januárban megkérte 36 éves szomszédját, hogy állítsa be a számítógépét. A balmazújvárosi férfi így szerzett tudomást arról, hogy a nő egy internetes közösségi oldalon kapcsolatban áll egy külföldi férfival, aki arra kérte a sértettet, hogy bár távkapcsolatban élnek, de

szerelmükre tekintettel utaljon át neki 1 300 dollárt.

A vádlott elhatározta, hogy szomszédnőjét tévedésbe ejti úgy, hogy jogtalan haszonszerzés érdekében az ismert közösségi oldalon ennek a külföldi férfinak fogja kiadni magát a továbbiakban.

A 36 éves férfi ezért a közösségi oldalon lévő profilok közül – a sértett tudta nélkül – letiltotta a külföldi férfi profilját, majd egy ugyanolyan felhasználónévvel ellátott fiktív profilt hozott létre, melyen keresztül felvette a kapcsolatot a szomszédnővel – fogalmaz a vád.

Az ügyészség szerint a sértett azért, hogy a levelezéseket követően az immár fiktív külföldi férfi elutazhasson hozzá 2018 januárja és 2018 áprilisa között, a szomszédjának 5-6 alkalommal összesen 600 ezer forint készpénzt adott át azért, hogy azt a vádlott továbbutalja a külföldi férfinak, mivel a nő úgy tudta, hogy a két férfi ismeri egymást.

Szóljon hozzá!

Hirdetés