Hirdetés

Hirdetés

Ötmilliárd forintos beruházás készült el Debrecenben

civishir.hu

2019.03.28. 14:30

Ötmilliárd forintos beruházás készült el Debrecenben
Fotók: Cívishír

Ipari parkot és lakosságot is ellát az új transzformátorállomás.

Hirdetés

Hirdetés

Az E.ON legújabb, negyedik generációs intelligens elektronikus eszközökkel felszerelt debreceni transzformátorállomása a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt 5 milliárd forintból valósult meg, és nemcsak a város déli ipari parkjának üzembiztosságát garantálja, de a kapcsolódó beruházásokkal jelentősen javítja a lakosság és a térségben található vállalkozások villamosenergia-ellátását is. A Debrecen Déli Ipari Parkban telepített állomás és a hozzá kapcsolódó távvezeték létesítés az E.ON Hungária Zrt. eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházása.

A debreceni transzformátorállomás rekordidő alatt készült el. Megépítésére a megnövekedett ipari fogyasztói igények miatt volt szükség, emellett hozzájárul ahhoz, hogy a debreceni otthonokban is zavartalan, üzembiztos legyen az ellátás. Az átadott transzformátorállomás a kapcsolódó munkálatokkal az E.ON Hungária Zrt. eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházása. Létrehozásával távvezetékek épültek, illetve a kapcsolódó két transzformátorállomásban is fejlesztéseket végeztek.

Az okos megoldásokkal megvalósított áramhálózati beruházások hozzájárulnak Debrecen további gazdasági növekedéséhez és versenyképességéhez.

– Ügyfeleink hatékony és megbízható energetikai megoldásokat várnak el tőlünk, ezért mi is ezt helyezzük gondolkodásunk és üzleti tevékenységünk középpontjába, erre jó példa a debreceni transzformátorállomás. Ezzel a létesítménnyel a magyar gazdaság számára fontos vállalatoknak nagy üzembiztonsággal tudjuk biztosítani a szükséges villamosenergiát. A fejlődést jelző hasonló igények esetén mindig örömmel működünk együtt – mondta el Kiss Attila, az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

– Debrecenben jelenleg összesen 700 hektáron zajlik ipari infrastruktúra-fejlesztés, amely munkában stratégiai partnerként tekintünk az E.ON-ra. A Déli Ipari Park energiaellátását biztosító transzformátorállomás a cég eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása, amely nemcsak azt tette lehetővé, hogy nemzetközi vállalatok költözzenek az ipari parkba, de egyúttal a város teljes területén növelte az ellátás biztonságát. Az E.ON támogató hozzáállása is szükséges volt ahhoz, hogy Debrecen elérje gazdasági sikereit – fogalmazott Papp László, Debrecen polgármestere.

Az E.ON és a megyeszékhely már tervezi a következő villamoshálózati bővítéseket, illetve egy újabb, ipari igényekre reagálva épülő zöldmezős alállomás létesítésének előkészületei is zajlanak.

Galéria

EONtranszformátorállomás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.