Hirdetés

Hirdetés

Extrémsport-pályát terveztet Debrecen

civishir.hu

2019.03.04. 17:51

Extrémsport-pályát terveztet Debrecen
Egy ideig a volt ifiparkban kaptak helyet (Fotó: DESE, Facebook)

Évek óta húzódik az ügy, de már tudható, hogy hol lesz. 

Hirdetés

Hirdetés

Megjelent a Tócóvölgybe tervezett skate park (extrémsport-pálya) tervdokumentációjának elkészítésére vonatkozó ajánlattáteli felhívás.

A dokumentum szerint a debreceni önkormányzat egy 5 ezer négyzetméteres pályát és egy legfeljebb 40 négyzetméteres üzletet hozna létre. A beruházás annak a Tócóvölgy egészét érintő 428 millió forintos fejlesztésnek a részeként valósulna meg, mely révén egyebek mellett a parkok, a játszóterek, a járdák is megújulnak és közterületi kamerákat szerelnek fel.

Az extrémsport-pályát kerékpárosok (bmx, dirtjump, triál), gördeszkások, görkorcsolyások és rolleresek használhatnák, de a kezdők igényeit is szem előtt tartanák. A pálya a Jégcsarnok mögött épülne fel vizesblokkal, öltözőkkel, raktárhelyiséggel. A tervdokumentáció elkészítésére vonatkozó ajánlatokat április 2-ig lehet benyújtani.

A skate park ügye évek óta húzódik. Korábban az Oláh Gábor utcai sporttelepen volt egy pálya, de az elbontása után a cívisvárosban nem kaptak új területet az extrémsport szerelmesei.

RaL

kerékpárDebrecenextrémsportskatepark

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.