Hirdetés

Hirdetés

Bocsánatot kért a gyerekektől Bangóné Borbély Ildikó 

MTI

2019.03.19. 15:58

Bocsánatot kért a gyerekektől Bangóné Borbély Ildikó 
A KSH adatait idézte a politikus (Fotó: Bangóné Borbély Ildikó, Facebook)

A hajdú-bihari országgyűlési képviselő a családvédelmi akcióterv ellen érvelt.

Hirdetés

Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a kormánypártok nevében bocsánatot kért a mostani gyerekektől, akiknek – közölte felszólalásában a politikus az Országgyűlés március 19-i ülésnapján – a 80 százaléka felnőtt korában el akarja majd hagyni a hazáját. 

A parlament a keddi ülésnapon a családvédelmi akcióterv idén júliusban életbe lépő intézkedéseiről tárgyalt. Az egyetlen hajdú-bihari MSZP-s képviselő bocsánatot kért a gyerekektől, mondván, „ők ezt nem tudják megakadályozni”. 

A képviselő a KSH adatait idézte a gyermekszületésről, kiemelve, hogy 2018-ban újra 90 ezer alá ment a születésszám. Emellett – folytatta – a 2005-ös 41 ezerhez képest, tavaly csupán 18 ezer új lakás épült, minden hatodik magyar gyermek külföldön születik, minden tízedik szülőképes korú nő külföldön van, a gyermektelenek aránya pedig emelkedett a 30 év felettiek körében.

Szerinte ezekről az adatokról nem beszélt Novák Katalin államtitkár, ahogyan a „rabszolgatörvény” eltörléséről, a tragikus állapotban lévő egészségügyi ellátórendszerről és az összeomlás előtt álló gyermekorvosi rendszerről sem.

Inkább az MSZP családpolitikai javaslatait ajánlotta a kormánypárti képviselők figyelmébe, amely a gyermekvállalás támogatásáról, a gyermeknevelés és a munkavállalás összehangolásáról, a gyermekgondozás és a közeli hozzátartozók gondozásának támogatásáról, és a lakhatási biztonság megteremtéséről szól.

MSZPOrszággyűlésBangóné Borbély Ildikó

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.