Hirdetés

Vereséget vittek haza a somogyiak Debrecenből

civishir.hu

2019.02.03. 09:24

Vereséget vittek haza a somogyiak Debrecenből

Győztek a pólósaink.

Hirdetés

Kétgólos győzelmet aratott a DVSE vízilabdacsapata hazai pályán a sereghajtó Kaposvár felett. Miroslav Bajin együttese már a félidőben hétgólos előnyre tett szert, így az is belefért, hogy a végére kissé kiengedjenek.

Pozitív előjelekkel kezdhette a mérkőzést a DVSE, ugyanis Giorgo La Rosa és Stefan Vidovics is újra bevethető volt, míg Fekete Gergő betegsége ellenére tudta vállalni a játékot. Utóbbi góljával indult a találkozó, melyre szinte azonnal válaszoltak a somogyiak egy szépen végigjátszott fór után. Ezt követően Kovács Gábor pillanatai következtek, előbb akcióból, majd ötméteresből volt eredményes (3-1). A negyed végéhez közeledve Sántvay szépített, de Fekete egy életerős bombával ismét átlőtte a betömörülő vendég védelmet.  Közvetlenül a kétperces szünet előtt Kovács kis szerencsével megszerezte harmadik gólját is, így megnyugtató előnnyel várhatták a második nyolc percet (5-2).

Ott folytatták a cívisvárosiak ahol abbahagyták, előbb Dőry zseniális passzát váltotta gólra közelről Durik, majd Macsi Patrik használt ki egy fórt. Bár emberelőnyből érkezett egy kaposvári találat is eközben, Dőry büntetője után tovább hízott a differencia (8-3). Nem állt le a debreceni henger, Smitula, majd Dienes is feliratkozott a góllövők közé, majd Dőry talált be újra, így a DVSE gyakorlatilag a félidőre lerendezte a mérkőzést (11-4).

A fordulás után érezhetően visszavettek a tempóból a hazaiak, a kaposváriak két góllal közelebb jöttek, míg a DVSE-nek sikerült négyszer is telibe találnia a kapufát. Az első félidei gólfesztivál után a harmadik játékrészben a cívisvárosiak nem tudtak betalálni, de Kósik Soma bravúrjainak hála nem lógott a levegőben a komolyabb felzárkózás (11-6). Az utolsó játékrészben aztán Dőry törte meg hosszú idő után a gólcsendet, majd Fejős használt ki egy fórt, de védekezésben már nem voltak olyan élesek, mint azelőtt. Az utolsó percekben már csak a szépítésre futotta a somogyiaktól, de így is megérdemelt debreceni siker született.

DVSE –Kaposvári VK 13-11 (5-2, 6-2, 0-2, 2-5)
DVSE: Kósik – DŐRY 3, Durik 1, KOVÁCS 3, FEKETE 2, Macsi P. 1, La Rosa csere: Bíró – Smitula 1, Vidovics, Zsilák, Dienes 1, Fejős 1, Macsi M.
edző: Miroslav Bajin
KVK: Krémer – Kovács O. 1, GIGA 4, Berta, Tóth, Juhász-Szelei, Sántvay 1 csere: Nemes – LUKÁCS 2, Németh, Pataki, Vindisch, Telekdy.
edző: Berta József

Miroslav Bajin: Két ellentétes félidőt láttunk. Az elsőben nagyon jól védekeztünk, és jól használtuk ki a fórjainkat, így megérdemelt vezetésre tettünk szert. Sajnos a fordulás után többen elfáradtak, mivel egész héten betegségek és sérülések sújtottak minket, illetve többen úgy döntöttek, hogy vége a mérkőzésnek. Fontos győzelem volt, mert így megmaradt az esélyünk a felsőházra. Az alapszakaszból hátralévő három mérkőzésünkön nem mi vagyunk az esélyesek, de megpróbálunk legalább egy bravúrt megcsípni.
dvse

Szóljon hozzá!

Hirdetés