Hirdetés

Hirdetés

Rotary: 7 ezer futót várnak Debrecenbe

civishir.hu

2019.02.12. 10:33

Rotary: 7 ezer futót várnak Debrecenbe

A jótékonysági futásra a nevezés ingyenes.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceniek számára már valószínűleg nem ismeretlen a Rotary Futófesztivál neve, hiszen már évek óta a tavaszt ez a sportesemény nyitja meg. Március 31-én immár kilencedik alkalommal várja a futókat a rendezvény.

A IX. Rotary Futófesztivál a korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Debrecen Rotary Club együttes szervezésében valósul meg. Ez a verseny azonban nem csak a debrecenieké, hiszen számos városból érkeznek futók, sőt, több külföldi országból is neveztek már profi és amatőr sportolók egyaránt. A szervezők közel 7 000 futót várnak az eseményre.

A rendezvény fővédnökei Papp László, Debrecen polgármestere, Gondár György, a Rotary Magyarország országos kormányzója, valamint Lakatos Tamás, a Debrecen Rotary Club elnöke.

A futófesztivál legnépszerűbb eseménye a Jótékonysági Rotary futás, melynek távja 1993 méter, hiszen a debreceni Rotary Club 1993-ban alakult meg újra. A verseny célja minél több embert megmozgatni kortól és edzettségi szinttől függetlenül. Nem csak egyéniben, de csapatban is nevezhetnek, akik kedvet kaptak a futáshoz, hiszen a legnagyobb létszámban résztvevő csapat egy LIFEPAK félautomata defibrillátort nyer. Érdemes tehát benevezni. Idén is óvodák, iskolák, alapítványok, sportegyesületek és munkahelyi közösségek jelentkezését várjuk.

Távok

MARATON egyéniben (42,195 km)
MARATON 5 fős váltóban (42,195 km)
Távok: (10,648; 5,274; 10,578; 5,274; 10,478)
3/4 MARATON egyéniben (31.646 km)
1/2 MARATON egyéniben (21,097 km)
1/4 MARATON egyéniben (10,548 km)
MINIMARATON egyéniben (5,274 km)
Kerekesszékes, handbike-os MARATON egyéniben (42,195 km)
Kerekesszékes, handbike-os FÉLMARATON egyéniben (21,097 km)

A futás útvonala

Rajt / II. János Pál pápa tér (volt Vigadó tér) – II. János Pál pápa téren jobbra a Pallagi úton végig a Nagyerdei körúti kereszteződésig - a Nagyerdei Körúton balra végig körbe - a Hadházi úton balra - balra tovább a Nagyerdei körúton - az Ady Endre úton balra - az Ady Endre út végén visszafordulva, végig az Ady Endrén a Nagyerdei körúti kereszteződésig, ott balra a Nagyerdei Stadionon át vissza a II. János Pál pápa térre (volt Vigadó tér) / Cél

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a Nagyerdei Stadionon keresztül futhatnak a sportolók. A célban minden versenyző egy különleges, egyedi tervezésű érmet kap, mely Debrecen nevezetességét, a Nagytemplomot ábrázolja.

Nevezés: www.debrecenikilometerek.hu
futófesztiválRotary

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.