Hirdetés

Kósa Lajos: a hátunkat nézi a világ

2019.02.13. 09:19

Kósa Lajos: a hátunkat nézi a világ
Kósa Lajos a TV2 stúdiójában

A debreceni politikus szerint már az eleink kijelölték az utat.

Hirdetés

Hirdetés

Debrecen országgyűlési képviselője a szövetségi elnöki tisztségében volt a TV2 reggeli műsorának vendége. A Magyar Korcsolyázók Országos Szövetségének első embere arról számolt be, hogy már a helyszíne is megvan a leendő Nemzeti Korcsolyázó Központnak.

Kósa Lajos elmondta, hogy a Puskás-stadion mellett felépülő komplexumban helyet kap több 30x60-as jégpálya, illetve egy 400 méteres gyorskorcsolyapálya is, hogy mind a jégkorongozók, mind a korcsolyasport valamilyen szakágában jeleskedők otthonra találjanak benne.

A debreceni politikus felidézte, hogy már Európa legelső és legnagyobb műkorcsolyapályáját is a magyarok építették, száz évvel ezelőtt a városligetben, és a magyar sportélet első világbajnoka is egy műkorcsolyázó, Kronberger Lily volt.

Kronberger Lily 1908. január 26-án először lett világbajnok. A címét később háromszor védte meg, Bécsben, Berlinben és Budapesten. Az utolsó bécsi világbajnoki versenye volt az első műkorcsolya futam, amit zene kísért, ez Kodály Zoltán ötlete volt. A Jewish Sport Hall Of Fame 1983-ban besorolta a tagjai közé.

Kósa leszögezte: már az eleink kijelölték, hogy Budapest a korcsolyázás fővárosa legyen. Ha ezt a központot megépítjük, nagy életet hozunk Budapestre, hiszen a világ minden tájáról jönnek ide edzőtáborozni, emelte ki a politikus, aki szerint a korcsolyasport a világ legnépszerűbb, legnézettebb sportágai közé tartozik, amiben elöl járnak a magyarok, a világ a hátunkat nézi.

Magyarországnak a téli sportok közül csak a korcsolyasport „áll jól”, ha belegondolunk abba, hogy milyen lehetőségeink vannak, tette hozzá Kósa, aki szerint 2022-ben lehet már csúszni a Nemzeti Korcsolyázó Központban.

 

Kósa Lajoskorcsolyázás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.