Hirdetés

Hirdetés

Szorosabbá válhat Debrecen és a hajdúsok kapcsolata

civishir.hu

2019.01.25. 11:10

Szorosabbá válhat Debrecen és a hajdúsok kapcsolata
Papp László több kérdésre, felvetésre is bővebben válaszolt a január 24-i közgyűlés során (Fotók: Ratalics László, Cívishír)

Megszavazták a Fölszállott a páva döntőseinek jutalmát.

Hirdetés

Hirdetés

A debreceni közgyűlés január 24-i döntése értelmében bruttó 2-2 millió forinttal ismeri el a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és a Pendely Énekegyüttes döntőt érő szereplését a város a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsor kapcsán. A szintén finalista Majer Tamás néptáncos nettó 1 millió forint jutalmat kap. 

A pénzjutalom mellé oklevél is járt

Az előterjesztő Papp László polgármester ezen túlmenően arra is ígéretet tett, hogy leülnek a „hajdúsokkal” – az 1953-ban alapított együttest 1994 óta Lovas Bálint és Tiszai Zsuzsa vezetik – a folyamatos együttműködés kialakítása érdekében. Lenne is tennivaló, a közösség hosszú ideje aggódik az általuk használt Hatvan utcai ingatlan rendezetlen vagyonjogi helyzete miatt (a megoldás reményében a debreceni önkormányzat is tett lépéseket).

A Pendely Énekegyüttes 2017-ben énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriában megnyerte a Fölszállott a pávát, míg a Debreceni Hajdú Táncegyüttes minimális különbséggel szorult le az első helyről. 

Lovas Bálint és Tiszai Zsuzsa munkáját a napokban a Debrecen Kultúrájáért Díjjal is elismerték.

Tudja, hol lesz a Hermann Kronseder utca?

A közgyűlés támogatta azt az előterjesztést is, hogy írjanak ki zártkörű pályázatot egy 3600 négyzetméter területű Nádsíp utcai telekre. A minimális vételár 47,7 millió forint plusz áfa. A Határ úthoz közeli ingatlant a Debrecen-Nagysándor telepi Református Egyházközség kívánja megvenni óvodáaépítés érdekében.

A testület egyebek mellett azt is megszavazta, hogy a német Krones gyárához vezető utcát (déli ipari park) az alapító Hermann Kronsederről nevezzék el. A közeli Continental-gyár utcája Jedlik Ányos nevét kapja, míg a város nyugati részén Görömbei András irodalomprofesszorról neveznek el utcát.

A debreceni közgyűlésen, ahogy arról a Cívishír már beszámolt, szó volt az intermodális központról, a Csokonai Nemzeti Színház botrányszagú előadásáról, a hóeltakarításról és a Debreceni Labdarúgó Akadémia fedett műfüves pályájáról is.

RaL

Galéria

közgyűlésDebrecenPapp LászlóDebreceni Hajdú Táncegyüttes

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.