Hirdetés

Pénzügyi manőver a debreceni fociberuházás miatt

civishir.hu

2019.01.24. 20:59

Pénzügyi manőver a debreceni fociberuházás miatt
Hamarosan fedett műfüves pályán készülhetnek a lokisták Pallagon (Fotók: Ásztai Csaba)

Az adminisztráció közbeszólt.

Hirdetés

Hirdetés

Január végén megkezdődik a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) 70x60 méteres műfüves pályája befedéséhez kapcsolódó műszaki átadás-átvétel. A január 24-i debreceni önkormányzati közgyűlés során a képviselők jóváhagyták, hogy a sürgősségi előterjesztés szerint nettó 906 millió forintos – előfinanszírozandó – beruházás pénzügyi zárásához szükséges faktoring szerződést a DLA megkösse egy bankkal. A csarnokberuházást a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és Debrecen 70-30 százalékban finanszírozza, nagyobb részt taóból. 

A beruházást az az akkreditációs MLSZ-irányelv sürgette, mely szerint az akadémiai programban résztevő és támogatható kluboknak 2 éven belül fedett műfüves pályával kell rendelkezni.

Úgy volt, hogy a DLA számára rendelkezésre áll majd az MLSZ számláján az e célra társasági adóból összegyűjtött pénz a kellő időben és nem lesz szükség az említett konstrukcióra. De végül adminisztrációs okokból másként történik: a bank megelőlegezi a szükséges összeget a DLA-nak az annak az MLSZ felé fennálló tao követelése ellenében. Ez azért szükséges, mert a DLA-nak az MLSZ-től várt összeg hiányában nincs annyi pénz a számláján, hogy kifizesse a csarnokot megépítő vállalkozót februárban.

A faktorálás követelésvásárlást jelent.

RaL

Galéria

közgyűlésDebrecenberuházásDebreceni Labdarúgó Akadémiafutball

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.