Hirdetés

Így látja a választási részvételt a debreceni botrányhős

Cívishír

2018.04.08. 21:45

Így látja a választási részvételt a debreceni botrányhős
Varga Zoltán (DK) a kép fókuszában (Fotó: Facebook)

Szerinte hétfőn más világra ébredünk, a Fidesznek át kell hangszerelnie a stílusát.

Hirdetés

Az MSZP-Párbeszéd debreceni jelöltjénél bizakodóbb hangot ütött meg a Demokratikus Koalíció színeiben induló Varga Zoltán. A cívisvárosi 2. számú országgyűlési választókerületben „versenyző” DK-s szerint a Fideszt meglepte a magas részvételi arány.

– Minket kevésbé, mi éreztük, vártuk, hogy megmozdul a magyar társadalom. Ehhez nyilvánvalóan köze van az elmúlt évek kormányzati politikájának – közölte a Cívishír érdeklődésére a jelenlegi önkormányzati képviselő, aki nem hiszi, hogy a Fidesz sikeres mozgósítása a magas részvétel fő oka. Úgy gondolja – legalábbis 21 órakor így nyilatkozott – inkább a protesthangulat mutatkozott meg abban, hogy ilyen sokan mentek el voksolni. Igaz – tette hozzá – nem látott még semmilyen felmérést, statisztikát.

Varga Zoltán „meggyőződése”, hogy „ezt a gyűlölködő, hangulatot és közéletet fenntartani nem lehet”. – Ettől még nyilván nem tartom kizártnak, hogy a Fidesz alakíthat majd kormányt. De bármi is legyen az eredmény, holnap más világra ébredünk, a Fidesznek át kell hangszerelnie a stílusát. Nem lehet végsőkig feszíteni a húrt, szerintem ebbe a magyar társadalom nagyon beleunt – mondta a politikus. Kérdésünkre, hogy sejtenek-e bármit az eredményről, nemleges választ adott. – Bármi megtörténhet és az ellenkezője is.

Varga Zoltán – aki 14. pártja országos listáján – Debrecenben követi az eredményeket.

A DK jelöltjével ahhoz mérten, hogy csak önkormányzati képviselő, sokat foglalkozott a sajtó egy sajátos közgyűlési akciója után.

RaL

Varga ZoltánOV2018

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.