Hirdetés

Felpörgött a cikizés a debreceni közgyűlésben

Cívishír

2018.01.25. 11:39

Felpörgött a cikizés a debreceni közgyűlésben
Varga Zoltán (DK) különleges sisakot ajánlott a polgármesternek, a kormánypropagandától védendő (Fotó: Ratalics László)

A „Soros-terv elutasítása” beindította a képviselők beszélőkéjét csütörtökön.

Hirdetés

A debreceni közgyűlés csütörtökön – közel két órás vitát követően – 28 igen és 3 nem szavazat mellett elfogadta az „illegális bevándorlók korlátok nélküli, kötelező, kvóták alapján történő betelepítése és az annak végrehajtására irányuló Soros-terv” elutasítását.

A nyilatkozat szerint a debreceni önkormányzat támogatja azt, hogy akadályozzák a betelepítést segíteni kívánó szervezetek térnyerését, valamint azt is kimondja, hogy a város a kormány mögött áll az illegáis migrációval kapcsolatos – szükség szerinti – további jogszabályok alkotását illetően.

Az ülésen Papp László (Fidesz–KDNP) polgármester hosszan érvelt a nyilatkozat mellett, míg az ellenzéki képviselők leginkább azt rótták a kormányzat terhére, hogy kettős beszédet folytat a témában, szándékosan összekavarva az oltalmazottak, a menekültek és az illegális migráció fogalmát a saját politikai céljai érdekében.

Míg Kőszeghy Csanád Ábel (Jobbik) arra emlékeztetett, hogy elsőként ők akarták bezárni a debreceni menekülttábort (a kormány ezt 2015 végén tette meg), addig Varga Zoltán (Demokratikus Koalíció) a miniszterelnök elmeállapotáról érdeklődött Papp Lászlónál. Az ellenzéki képviselő a teatralitás érdekében még alufóliából készített „sisakot” is átadott Papp Lászlónak, illetve egyet maga is a fejére helyezett (képünkön). Mind performansza, mind egyáltalán a jelenléte Kőszeghy kommentálása szerint az egész közgyűlés számára ciki. Madarasi István (MSZP) elítélte a szándékosan megtévesztő kormánypropagandát, Széles Diána (Fidesz-KDNP) a keresztény értékekre épült Európa megvédésének fontosságára emlékeztetett. Gondola Zsolt (Civil Fórum) még a vita előtt elhagyta a termet annak pártpolitikai tartalmával indokolva (le)lépését.

De részletesebb tudósítással is jövünk a debreceni közgyűlésről, lesz abban füvezés, idiótázás, süketezés, meg azért értelmes gondolatok is – pártállásra való tekintet nélkül.

RaL

Ön hogyan vélekedik Soros Györgyről?

Filantróp, példaképként szolgálhat minden gazdag, tehetős ember számára

0%

Tőzsdespekuláns, aki a civil szervezetei által befolyásolja a politikát, hogy az az önös érdekeit szolgálja

0%

Mindkettő

0%

 

Galéria

DebrecenVarga ZoltánPapp LászlóSoros-tervDebreceni közgyűlés

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés