Hirdetés

Hirdetés

Változik a világ! A jobbikos az MSZP-st győzködi Debrecenben

2018.03.26. 13:32

Változik a világ! A jobbikos az MSZP-st győzködi Debrecenben
(Herpergel Róbert és Gurmai Zita (Fotók: Jobbik, MSZP)

Kósa Lajos győzelmét torpedóznák meg.

Hirdetés

Hirdetés

Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni országgyűlési képviselőjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján visszalépésre szólította fel Gurmai Zitát, aki az MSZP színeiben indul a debreceni 1-es választókerületben.

Ön az MSZP színeiben, én pedig a Jobbikkal indulok Debrecen I. választókerületében. Mivel a NER összeroppantásához szükség van arra, hogy az emberek egyetlen helyi és esélyes jelöltre szavazzanak, ezért kérem meg Önt, hogy egy erőteljesen jobboldali beállítottságú városban lépjen vissza. Ha megnézzük az elmúlt időszakot, akkor láthatjuk, hogy az MSZP nem tudott megfelelő eredményeket elérni Debrecenben az utóbbi választásokon. 2014-ben egy képviselőt tudtak küldeni az önkormányzatba, az időközi önkormányzati választáson pedig még 5 százalékot sem ért el az MSZP. Mindezekről nem Ön tehet, ahogy arról sem, hogy messziről kellett idejönnie képviselőjelöltnek, mert a helyi szocialisták között ezek szerint nem volt alkalmas ember a feladatra

- így Herpergel, aki azzal is győzködi Gurmait, hogy ha megnézi a képviselői Facebook-profilját, láthatja, hogy helyi ügyek vannak rajta, mert tősgyökeres debreceniként naponta látja, mi történik a városban.

Önnek mindenféleképpen befutó helye van listáról a parlamentbe, akkor is, ha nulla szavazatot kap, Kósa Lajossal ugyanez a helyzet. Ráadásul én Karácsony Gergellyel ellentétben tudom garantálni, hogy Orbán Viktornak nem lesz pozíciója a börtönön kívül a politikában. Az előbb felsorolt indokokra hivatkozva kérem, hogy lépjen vissza és adjon teret annak, hogy a Jobbik jelöltjeként jobb oldalról előzhessem Kósa Lajost

- fogalmazott Herpergel Róbert a hétfői sajtótájáékoztatón.

Ezek szerint a helyi Jobbik álláspontja változott ebben az ügyben. Korábban Kőszeghy Ábel, az önkormányzat Jobbik-frakciójának vezetője, aki maga is országgyűlési képviselőjelölt, nemrég a Cívishírnek úgy fogalmazott, hogy a Debrecenben a jobbikosok senki javára nem lépnek vissza, és nem is várják ezt el senkitől fordítva.

 

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.