Hirdetés

Nagyot lépett előre a Richter Debrecenben

2018.03.29. 17:25

Nagyot lépett előre a Richter Debrecenben
Kötetlen beszélgetés a laboratorium avatója után (Fotó: Richter)

Az 1,7 milliárdos beruházás húsz új munkahelyet teremt.

Hirdetés

Átadták a Richter Gedeon Nyrt. új molekuláris biológiai laboratóriumát csütörtökön Debrecenben, az 1,7 milliárdos beruházás húsz új munkahelyet teremt.

Az eseményen részt vett Kósa Lajos, megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter (az eseményt beharangozó meghívóban ezúttal sem szerepelt Kósa Lajos neve - szerk.), Papp László, Debrecen város polgármestere, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke és Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

Bogsch Erik, a Richter igazgatóságának elnöke elmondta: az új labor a piaci versenyképesség növelése érdekében megvalósított Innovatív gyógyszeripari kutatás-fejlesztés című, mintegy 4,89 milliárd forint összköltségű projekt részeként készült el. A beruházás felét a Gazdaság és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatta.

A mostani fejlesztéssel 120-ra nőtt a Richter debreceni gyárában foglalkoztatottak száma - tette hozzá az igazgatóság elnöke.

A beruházás sikeres megvalósításában jelentős szerepe volt annak a kiváló szakmai együttműködésnek, amely a debreceni önkormányzat, a Debreceni Egyetem, valamint a Richter Gedeon Nyrt. között valósult meg az elmúlt években - hangzott el az ünnepélyes avatón.

 

Debreceni EgyetemönkormányzatRichter

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.