Hirdetés

Hirdetés

Kósa röhöghet a markába a debreceni szájkaratén

Cívishír

2018.03.26. 19:55

Kósa röhöghet a markába a debreceni szájkaratén
Madarasi István tartja a mikrofont Gurmai Zita elé egy nemrég tartott ellenzéki sajtótájékoztatón (Fotó: Facebook / Gurmai Zita)

A debreceni szocialisták reagáltak a jobbikos jelölt kérésére.

Hirdetés

Hirdetés

A cívisvárosi MSZP arra kéri Herpergel Róbertet (Jobbik), hogy a lehető legrövidebb időn belül szerezze meg Vona Gábor pártelnök felhatalmazását és tárgyaljanak a debreceni országgyűlési választókerületekről. Madarasi István, a szocialisták városi elnöke közölte: a felhatalmazással már beszélhetnének arról, hogy az objektív mérések alapján kimutatott esélyes jelöltek milyen módon tudják legyőzni a Fideszt az egyes körzetekben és leváltani a jelenlegi kormányt. Mint írta, a múlt csütörtökön egyeztetést kezdeményeztek Herpergel Róberttel, de az 1-es országgyűlési választókerület jelöltje (jelenlegi önkormányzati képviselő) ezt a Vona-féle döntés hiányában elutasította.

– Csak remélni tudjuk, a Jobbik nem abban érdekelt, hogy Kósa és a Fidesz maradjon hatalmon Debrecenben. Bízzunk abban, hogy Herpergel Róbert őszintén eltökélt a Fidesz leváltásában és luftballon-eregetés helyett a tettek mezejére lép. A Fidesz leváltása csak akkor lehetséges, ha mindenütt a legesélyesebb jelölt száll szembe a Fidessze – hangsúlyozta Madarasi István. 

Az MSZP abban a választókerületben Gurmai Zitát indítja.

Migránspártiként beszél Gurmairól a Fidesz

A debreceni Fidesz hétfői közleményében arról ír, „Gurmai Zita itt csak egy turista”, aki „egy migránspárti, bukott brüsszeli politikus”. – Ha éppen erre téved, akkor felelőtlenül hergeli a debrecenieket, pozitív dolgokat, jövőbe mutatást még soha nem hallottunk tőle. Mi már megtapasztaltuk, hogy milyen egy migránsokkal teli tábor és nem kívánjuk újra átélni – közölték.

Gurmai valóban nem debreceni, nem is a városban lakik. A jelek szerint ez nem zavarta a szocialistákat, amikor az elindításáról határoztak.

 

MSZPKósa LajosFideszJobbik Országgyűlési választás 2018

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.