Hirdetés

Átadták a M35-ös új szakaszát és a Debrecent délről elkerülő utat

Cívishír

2017.12.13. 11:50

Átadták a M35-ös új szakaszát és a Debrecent délről elkerülő utat
Fotók: MTI, Czeglédi Zsolt

Idén még nem kell fizetni a használatáért.

Hirdetés

Átadták az M35-ös autópálya 4-es és 481-es főút közötti szakaszát, valamint a Debrecent délről elkerülő 481-es főutat is.

Papp László, Debrecen polgármestere az ünnepségen többek között azt hangsúlyozta, hogy a beruházás Debrecen, a megye és a bihari térség számára kiemelkedő jelentőségű. Hozzátette: évtizedes vágyuk teljesült a debrecenieknek azzal, hogy végre elkészült a déli elkerülő út is, és ennek folytatásaként a 2020-as években megépülhet majd a 47-es és a 48-as utak között a keleti elkerülő szakasz is.

A polgármester szerint az M35-ös folytatása tovább erősíti Debrecen regionális szerepét, és emlékeztetett arra, hogy a most elkészült új szakasz szomszédságában kiépülő déli ipari park több ezer új munkahelyet jelent majd a városnak.

Pántya József a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) útfejleszteési igazgatója elmondta:

az M35-ös folytatásának első ütemében 17, milliárd forintért 5,34 kilométeren épült kétszer kétsávos autópálya, 2 csomóponttal és 5 híddal. A déli elkerülő utat 5 milliárd forintból építették meg, az 5,5 kilométeres kétszer egysávos szakaszon 3 felüljárót, 1 körforgalmat és 1 csomópontot alakította ki, utóbbin keresztül vezet majd az út a déli ipari parkba.

Az M35-ös autópálya a tervek szerint 2018 végére éri majd el Berettyóújfalut

– hangsúlyozta Pántya József.

Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta: a beruházásnak köszönhetően csökken majd Debrecen forgalma, hiszen a tehergépjárművek innentől kezdve a várost délről elkerülő úton is elérhetik a 47-es főutat.

A sztrádának ezt a szakaszát ebben az évben még ingyen használhatják az autósok. 

Galéria

M35Debrecenelkerülő

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.