Hirdetés

Vaszkó Imrét támogatni jött Debrecenbe Gyurcsány Ferenc

2017.05.03. 14:47

Vaszkó Imrét támogatni jött Debrecenbe Gyurcsány Ferenc
Fotók: Cívishír

Meglepetést vár a Demokratikus Koalíció elnöke.

Hirdetés

Hirdetés

Szerda délután Debrecenben kampányolt Gyurcsány Ferenc. Mint ismert, a fideszes Danku Attila váratlan halála miatt vasárnap időközi önkormányzati választásokat tartanak a 6. számú egyéni választókörzetben.

A pártelnök felemlegette, hogy ezt a körzetet rendre a Fidesz nyerte meg korábban, ám szerinte "nincs előre lefutott mérkőzés". Gyurcsány szerint a lényeg, hogy miként változott a politikai hangulat, tendencia az utóbbi időben. Szerinte jelentősen esni fog a Fidesz támogatása, és jelöltjük, Vaszkó Imre messze meg fogja haladni a két és fél évvel ezelőtti 10 százalékos eredményt.

A 2014-es önkormányzati választásokon a 6. számú egyéni választókerületben az akkori győztes Danku Attila, a Fidesz jelöltje 57 százalékot, Elekné Szabó Katalin, a DK jelöltje 10 százalékot ért el.

Felhánytorgatta, hogy nem tudott a "demokratikus ellenzék" egy közös jelöltet állítani, és az MSZP-t hibáztatta a megegyezés elmaradásáért. Ugyanakkor bízik jelöltjükben, aki szerinte jó eredményt fog elérni. Gyurcsány úgy véli, meg kell mutatni, hogy "erős, érdemi ellenzéke van Orbán rendszerének".

Gyurcsány Ferenc kérdésre elmondta, hogy "lesz ellenzéki választási együttműködés". Bár azt valószínűsíti, hogy külön pártlisták lesznek, az egyéni körzetek tekintetében megállapodást vizionált. Szerinte legalább 79 körzetben lesz megállapodás, bár most is odaszúrt az MSZP-s Botka Lászlónak, aki Gyurcsány szerint megtorpedózta a korábban elindult megállapodási törekvéseket.

A Cívishír Orbán Viktor állítólagos zsarolási ügyére újabb várható fejleményeire vonatkozó kérdésére Gyurcsány Ferenc annyit válaszolt, hogy dolgozik azon. Vaszkó Imre hétvégi szereplését illetően elmondta, hogy nagy meglepetés vár.

Vaszkó Imre

Varga Zoltán, a DK debreceni önkormányzati képviselője elmondta portálunknak, hogy a helyi MSZP-vel gyakorlatilag március vége óta nincs érdemi tárgyalásuk. Korábban hajlandók lettek volna arra, hogy akár beálljanak a szocialista jelölt mögé, ám az szocialisták képtelenek voltak kiállítani kompromisszumos jelöltet.

 

Galéria

Gyurcsány FerencDK

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.