Hirdetés

A hajdú-bihari MSZP-s kifakadt: „Magyarország fuldoklik”

2017.01.11. 17:10

A hajdú-bihari MSZP-s kifakadt: „Magyarország fuldoklik”
Bangóné Borbély Ildikó (Fotó: MSZP)

Nettó százezer forintos minimálbért szeretne.

Hirdetés

Hirdetés

Az MSZP szerint a kormány az elmúlt hat évben csak az "urizáló fideszes elit családjainak" teremtett jólétet. Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte, hogy Hollik István (KDNP) szerdán arról beszélt: az ellenzéki pártok már többször bizonyítékát adták annak, hogy a magyar családok rájuk nem számíthatnak, és ha rajtuk múlna, idén sem léphetnének előre. 

A szocialista politikus közleményében azt írta: Magyarország nem erősödik, hanem adósodik, és fuldoklik a kormányzati korrupcióban. Az egyszülős családok csaknem kétharmada él szegénységben, nőtt a dolgozói szegénység, a 7 év alatti gyermekek, több mint 40 százaléka él nélkülözésben, Magyarország pedig a legfrissebb felmérések szerint Európa második legszegényebb országa lett - sorolta.

Bangóné Borbély Ildikó szerint tavaly a szociális és családtámogatásokra az év első 11 hónapjában 4,6 százalékkal kevesebbet költött a Fidesz, mint az előző év azonos időszakában.

A szocialista politikus nettó százezer forintos minimálbért, a munkaadói terhek csökkentését, a régi nyugdíjszámítás visszaállítását, az energiaárak csökkentését, valamint minden alapvető élelmiszer áfájának csökkentését szorgalmazta.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.