Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajdúhadházra érkezett a Fidesz országjáró fóruma

| 2021. 10. 19. | 23:06:00
Kovács Zoltán államtitkárt hallhatták a helyiek.
Hajdúhadházra érkezett a Fidesz országjáró fóruma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A baloldal a kormánynak a magyar emberekkel 2010 óta közösen elért valamennyi eredményét tagadja, és hatalomra kerülése esetén ezeket fel akarja számolni – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár október 19-én, kedden Hajdúhadházon.

A Fidesz-KDNP országjáró fórumának hadházi állomása előtt Kovács Zoltán újságírók előtt hangsúlyozta: a Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay! aláírásgyűjtés célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét: meg kell állítani a múlt visszatérését. Mint mondta, azok, akik 2010-ben elbukva majdnem szakadékba vezették az országot, minden erővel megpróbálnak visszatérni a hatalomba.

Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere közölte: 2010 óta a városban is rengeteg pozitív változás történt, és ennek számos kézzelfogható jele van. Példaként említette, hogy 2010 előtt Hajdúhadház vagyona mindössze 5 milliárd forint volt, idén év végére pedig elérik a 13 milliárdot.

Kiemelte:

Hajdúhadházon jelenleg is zajlik egy több mint egymilliárd forintos útfejlesztési program. Új burkolatot kap a Hunyadi és az Arany János utca, továbbá a Liget út is. Utóbbi befejezését követően egy teljesen új út köti majd össze a katonai bázist a belvárossal. Jövőre további nyolc utcát aszfaltoznak majd le – mondta, hozzátéve, hogy a helyiek közül nagyon sokan pontosan tisztában vannak azzal, hogy a kormány és a városvezetés együttműködésével már eddig is komoly fejlődést hozott a városnak.

„Ki kell állni az eredmények mellett, hogy ezt a munkát közösen folytatni lehessen” – fogalmazott a polgármester.

A fórum kezdetére szinte teljesen megtelt a polgármesteri hivatal díszterme. Bevezetőjében Csáfordi Dénes felidézte, hogy 2010 előtt a településen se használató játszótér, se köztéri parkok, se sportolásra alkalmas közösségi terek nem voltak. A munkanélküliség 25 százalékos volt, amit mára sikerült 10 százalékra lefaragni. Szerinte, aki józanul gondolkodik, az a folytatás mellett van, az építkezéssel szemben pedig mindig a baloldal rombolása áll.

Kovács Zoltán a fórumon a többi között arról beszélt, hogy míg a Gyurcsány-kormány bukásakor mínusz 6,8 százalékos volt a GDP, addig idén jó esély van arra, hogy a hétszázalékos gazdasági növekedést is elérje az ország. Emlékeztetett, hogy 2010-ben 915 ezer munkanélküli volt, az Orbán-kormány pedig azt vállalta, és teljesíti is, hogy a ciklus végére egymillió új munkahelyet teremt. Felidézte, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány idején háromszorosára emelkedett a gáz ára, az áram pedig kétszer drágább lett a korábbinál. „Ezzel szemben jelenleg Európában Magyarországon a legolcsóbb a gáz, és második legolcsóbb az áram.” – hangsúlyozta. Az államtitkár szerint a baloldal hatalomra jutása esetén eltörölné a rezsicsökkentést, hiszen állandóan a piaci alapú árképzés mellett érvel.

Kovács Zoltán a családtámogatási rendszert Európában egyedülállónak nevezte, és szólt az otthonteremtés széles körben elérhető lehetőségeiről, amelyeket szerinte ugyancsak felszámolna a baloldal. Az államtitkár úgy véli: kormányváltás esetén a jelenlegi ellenzék újra szétszakítaná a nemzetet, és számolni kellene a nemzeti vagyon újbóli kiárusítására is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Krasznahorkay Attila János világszínvonalú eredményeket ért el.
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Január 24-én látták utoljára.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés