Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hajdú-bihari sportolókat díjazott a MOL Alapítvány

| 2021. 07. 19. | 17:36:00
Téglási díjugrató és hajdúszoboszlói tollaslabdázó is van a támogatottak között.
Hajdú-bihari sportolókat díjazott a MOL Alapítvány
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összesen 25 millió forint értékben díjazott hetvenhét tehetséges fiatal sportolót a MOL Alapítvány idén.

Hajdú-Bihar megyéből Jancsó Lili Berta kick-boxoló, Szabó Dorina téglási díjugrató, valamint Kigyós Keán Gábor hajdúszoboszlói tollaslabdázó nyerte el a támogatást.

Jancsó Lili Berta 7 éves kora óta versenyzik. Számára a legnagyobb siker és megtiszteltetés, hogy a Győrben megrendezett Junior Európa-bajnokságon a válogatott tagjaként vehetett rész. A felkészültségét mutatja, hogy korosztályos Európa-bajnok, valamint csapatban bronzérmes lett. Tízévesen büszkén hordja a zöld övet (a szakosztályvezető engedélyével, korkedvezménnyel tett sikeres vizsgát). Célja, hogy továbbra is ranglistavezető legyen és magyar bajnok, szeretné a válogatottban is megerősíteni a helyét.

A 13 éves Szabó Dorina már egészen pici gyermekként vonzódott a lovakhoz. Hároméves volt, amikor saját pónit kapott, amiről szinte le sem akart szállni. Kilencéves korától sorra nyerte a szabadidős versenyeket. Eleinte pónival, majd nagy lóval is. 2019 tavaszán tette le a rajtengedély vizsgát. Nagyon jó stílusban, rendkívül gyorsan versenyzik. 2020 októberében felvételt nyert a Magyar Lovassport Szövetség Talent Programjára.

A 16 éves Kigyós Keán Gábor hároméves kora óta sportol, túlmozgásos, aktív gyerekként hamar megtalálta a helyét a sportolói közegben. Tizenötéves korára ötszörös diákolimpikon és tízszeres magyar bajnok, aki kiváló képességeinek és készségeinek köszönhetően folyamatos fejlődésben van. Idejét a tanulás, az edzések, versenyek töltik ki, ami sok lemondással jár, de céltudatossága miatt így teljes az élete. Ereje, technikája az elmúlt évek alatt sokat csiszolódott. Mentálisan felkészült, a játékban kreatív, improvizatív. Jellegzetesen egyéni játékos, de mivel kicsi kora óta ismeri, tanulja a páros játékot, ezért szívesen indul és kérik fel párnak vegyes és fiú párosban is, ahol irányító szerepe van. Korához képest kivívta az indulási jogot a felnőtt versenyeken is, ami új fejezetet nyitott a fejlődése szempontjából. Jó közösségi ember, edzőpartner, edzéseken és versenyeken is önállóan készül. Tanulmányai Debrecenhez kötik, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium 10.D biológia-kémia tagozatának éltanulója. Jelenleg a legjobb és egyetlen magyarként az európai ranglista 5. helyén várja a szeptemberi U17-es EB-t.

A Sport 2021 nyertesei között van többek között a magyar gyorsasági motorversenyzésben 2020-ban az év utánpótlás versenyzőjének választott Görbe Soma, a világ legfiatalabb női nemzetközi sakkmestere Gaál Zsóka, a tokiói olimpián Magyarországot képviselő Kovács Zsófia tornász, Tóth Lili Anna akadályfutó, Németh Nándor úszó és Özbas Szofi dzsudoka is. A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban azoknak az általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Az országos versenyen a legjobbak között voltak.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.