Hirdetés

Hirdetés

Az év botránya lehet: mérgezik a sztársportolókat Londonban?

2017.08.08. 11:12

Az év botránya lehet: mérgezik a sztársportolókat Londonban?
Isaac Makwala az egyik áldozat

Az egyik esély visszalépett a 200 métertől.

Hirdetés

Hirdetés

Gyomor-bélhurutban több sportoló is megbetegedett a Londonban zajló atlétikai világbajnokságot kiszolgáló egyik szállodában, köztük éremesélyesek. A hírt a szervezők is megerősítették kedden. 

Isaac Makwala, akit a 400 méteres síkfutás esélyesei között tartanak számon, hétfőn visszalépett a 200 méteres távon az előfutamoktól. A botswanai futó ételmérgezést kapott a BBC brit közszolgálati média szerint. A 30 éves sportolót sokan 200 méteres síkfutásban is az esélyesek közé sorolták. Egyelőre nem tudni, hogy kedd este rajthoz áll-e a 400 méteres táv döntőjében, ahol

az olimpiai bajnok és világcsúcstartó Wayde van Niekerk legfőbb kihívójaként emlegetik.

A BBC úgy tudja, rajta kívül a Tower Hotelben elszállásolt több német és kanadai atléta is megbetegedett a múlt héten. Neele Eckhardt német hármasugró bár összeesett, elég jól volt ahhoz, hogy szombaton induljon a selejtezőben, majd hétfő este a döntőben, ahol végül az utolsó helyen végzett. 

Kedden újabb 30 német sportoló jelentkezett volna be a szállodába, de őket már máshol helyezik el.

A magyar csapat nem az érintett szállodában lakik.

A Tower Hotel közölte, hogy a közegészségügyi hatóságokkal és az IAAF-fel együttműködésben végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy nem a szálloda a felelős a megbetegedésekért. Hozzátették, szigorú higiéniás előírásokat követve dolgoznak, és gondoskodtak arról, hogy a betegek ne érintkezzenek más vendégekkel. A hotelben lévő összes nyilvános helyet alaposan fertőtlenítették.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.