Hirdetés

Hirdetés

Debrecen legjobb iskoláiba nehéz a bejutás

2014.05.14. 13:00

Debrecen legjobb iskoláiba nehéz a bejutás

Mert a "Kiskossuthban" vagy az Aranyban az egyetem gondoskodik a színvonalról.

Hirdetés

Hirdetés

Idén is jóval többen jelentkeztek a Debreceni Egyetem gyakorló iskoláiba, mint ahány gyereket fogadni tudnak az intézmények - adja hírül az egyetem portálja, az undeb.hu.

A Debreceni Egyetem általános iskolái gyakorló intézményi minősítésük miatt, jóllehet állami fenntartású intézmények, mégsem kötelesek a körzetükbe tartozó gyerekeket fölvenni. Éppen ez indokolja, hogy az Arany János és a Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolában sokkal hamarabb kezdődik a beiskolázás, hiszen, ha valaki ezekbe az intézményekbe nem nyer felvételt, akkor még lehetősége van másik iskolába jelentkezni. Az egyetem két gyakorló általános iskoláját a város legjobb intézményei között tartják számon.

A két általános iskola kiválóan felkészíti a gyerekeket a továbbtanulásra. Ez a két intézmény komoly bázisa az egyetem középfokú oktatási intézményeinek is.

- Tapasztalataink szerint a két általános iskolából sokan folytatják tanulmányaikat az egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában – mondta Pósánné Rácz Annamária főtitkárhelyettes. – A tagozatok széles spektrumának és a gimnázium eddigi eredményeinek hatására itt minden évben nagy a túljelentkezés, és kiváló képességű gyerekek versengenek a bejutásért. A gimnázium a reál és humán orientációjú hat évfolyamos és a műszaki, jogi-kommunikációs, gazdasági, egészségügyi négy évfolyamos képzései mellett öt évfolyamos, ún. nyelvi előkészítő – tehetséggondozó tagozaton is oktatja a tanulókat. Az iskola jó hírét mi sem bizonyítja jobban, hogy a vidéki gimnáziumok és szakközépiskolák rangsorában a hatodik, az országos rangsorban a 15. helyen szerepel. Az egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma nevéből adódóan is mezőgazdasági, közgazdasági és élelmiszeripari osztályokban folytat nevelő-oktató munkát, de gimnáziumi képzés keretében itt tanulhatnak a Debreceni Labdarúgó Akadémia sportolói is. A mezőgazdasági, közgazdasági tanulmányokat folytatóknak az egyetem agrár- és közgazdaságtudományi képzései jelenthetnek kiváló lehetőséget a továbbtanulásra.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.