Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Konyhakéssel támadhatott rokonaira egy bagaméri testvérpár

| 2021. 12. 01. | 11:03:00
Esti italozás csapott át családi veszekedésbe.
Konyhakéssel támadhatott rokonaira egy bagaméri testvérpár
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy testvérpár ellen, akik közös italozást követően konyhakéssel és puszta kézzel bántalmazták családtagjaikat – írja az ugyeszseg.hu.

A vádlottak – egy nő és egy férfi – testvérek. Mindketten élettársukkal együtt Bagamérban, ugyanabban a családi házban élnek. A szomszédos ingatlan a nő élettársáé, az egyik sértetté, ebben a házban voltak 2020. augusztus 28-án a vádlottak és közeli rokonaik.

Az este mindannyian alkoholt fogyasztottak, majd a késő esti órákban a nő és az élettársa között anyagi problémák miatt vita támadt. A sértett tovább folytatta az italozást élettársának testvérével, majd szóváltás alakult ki közöttük, kimentek az udvarra, ahol a férfi meglökte a sértettet, aki elesett, majd ezt követően ököllel megütötte az orrát.

A házban lévők meghallották a veszekedést, és a nő felindult állapotban a konyhában magához vett egy nagy konyhakést, kiment az udvarra, és a neki háttal álló élettársa hátát kétszer megszúrta.

 

Ezt a helyzetet látta a sértett férfi testvére, aki kiment az udvarra, ezért az indulatos nő késsel rátámadt. Az asszony hátrálni kezdett, azonban a hátára esett, ekkor a nő a felsőtestére térdepelt, és a késsel megvágta a sértett homlokát.

A sértett férfi a férfi elkövető bántalmazása következtében nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörtést, illetve zúzódásos és hámhorzsolásos könnyű sérüléseket szenvedett, míg a nő a sértettnek a hátán nyolc napon belül gyógyuló szúrva-metszett sérülést okozott.

Tekintettel azonban a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára és a késsel történt szúrásra, fennállt a reális esélye akár életveszélyes sérülés bekövetkezésének is. A nő a sértett asszonynak a késsel nyolc napon belül gyógyuló, a halántéktáj metszett sérülését okozta, azonban figyelemmel a használt eszköz jellegére, az erőbehatás nagyságára a női vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. Az ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező nő ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, míg testvére ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A főügyészség mindkét vádlott vonatkozásában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bűncselekmény elkövetéséhez használt kést a törvényszék kobozza el.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Sikeres Városok Kulcsa díjat nyert Debrecen is
Sikeres Városok Kulcsa díjat nyert Debrecen is
Gazdaságösztönző hatású beruházások, fenntartható fejlődés.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Életműdíjat kapott Dr. Ábrahám László
Szívügye a jövő mérnökeinek támogatása.
Díjeső a hajdúnánási struccfarmnak
Az ebesi Szender Kert különdíjas.
Értelmetlenül szórják meg idegméreggel Debrecent?
A deltametrint a szúnyogoknak szánják, de szinte az összes repülő rovarban kárt tesznek vele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?
Hirdetés