Hirdetés

Ha beismeri a berettyóújfalui lopást, megúszhatja felfüggesztettel

Cívishír

2019.11.02. 17:32

Ha beismeri a berettyóújfalui lopást, megúszhatja felfüggesztettel
A páncélszekrényt a vádlott a folyóba dobta (Fotó: Police.hu)

A vádlott lemásolta áldozata kulcsait, és besétált a lakásába…

Hirdetés

Előkészítő ülést tart november 7-én a Berettyóújfalui Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint csellel bejutott egy ismerőse lakásába és ellopta onnan a páncélszekrényt. A terhelttel szemben jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a felek tavaly szeptemberében ismerkedtek meg, amikor a vádlott kicserélte a sértett berettyóújfalui lakásának nyílászáróit. Előbbi a kifizetése során megfigyelte, hogy a másik honnan veszi elő a pénzt. A 41 éves férfi ezt követően tartotta a kapcsolatot áldozatával, akiről kiderítette, hogy a lakáskulcsait egy hátizsákban tartja magánál. Tavaly ősszel egy közös munka alkalmával B. T. elcsente és lemásolta a kulcsokat, majd amikor megtudta, hogy a sértett nem lesz otthon egy napig, behatolt a lakásba és elloptak a trezort. A széfben egyebek mellett mintegy 3,3 millió forintot, több ezer eurót, ékszereket talált. A vád szerint az értékeket kivette, a trezort pedig a Berettyóba dobta. A vádlott több mint 10 millió forint kárt okozott, ugyanakkor a büntetőeljárás során a kártalanítás megtörtént.  

Az ügyészség B. T-vel szemben 2 év – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést indítványozott, amennyiben a férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz.

Szóljon hozzá!

Hirdetés