Hirdetés

Nem fogadta el az ítéletet a munkahelyi verekedő

civishir.hu

2019.10.26. 18:24

Nem fogadta el az ítéletet a munkahelyi verekedő

Életveszélyesen bántalmazták kollégájukat. Debrecenben folytatódik az ügy.

Hirdetés

Hirdetés

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett egy tiszaújvárosi cég munkavállalói voltak. 2017 áprilisában, műszakváltáskor mindhárman a férfiöltözőben tartózkodtak, amikor a másodrendű vádlott rászólt a sértettre, hogy öltözzön gyorsabban, ne beszélgessen. Ez azonban nem tetszett a sértettnek, visszaszólt a vádlottnak, aki azonnal nekiesett, és hátulról ütni kezdte. Ebbe a verekedésbe kapcsolódott be a vádlott testvére, az elsőrendű vádlott, aki, miután ő is megütötte a sértettet, hátulról lefogta annak fejét, hogy testvére tovább ütlegelhesse. A vádlottak csak akkor hagyták abba a sértett bántalmazását, amikor egy közös munkatársuk belépett az öltözőbe.

A sértett elszenvedett sérülései közvetetten életveszélyes sérüléseknek minősülnek, melyek 8 napon túli gyógyultak.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2019 júniusában

  • K. F. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.
  • K. Z. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett testi sértés bűntette miatt, mint különös visszaesőt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen K.Z. védője felmentésért, enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa 2019.10.30-án 9 órától a következő ügyet tárgyalja.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.