Hirdetés

Hirdetés

Balla Irma-gyilkosság: szakértőt rendeltek ki 

Cívishír

2019.10.15. 15:23

Balla Irma-gyilkosság: szakértőt rendeltek ki 
D. Lajos a Nyíregyházi Törvényszéken 2019. január 31-én (Fotó: Cívishír)

Október 16-án állt volna a másodfokú bíróság elé D. Lajos.

Hirdetés

Hirdetés

Bár október 16-án újra Debrecenben állt volna bíróság elé a Balla Irma-gyilkosság miatt bűnösnek talált és 15 év fegyházbüntetéssel sújtott D. Lajos, a délelőtt 9 órára kitűzött nyilvános ülést elhalasztották.
A Cívishír érdeklődésére Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla sajtószóvivője elmondta: a halasztás oka az, hogy a másodfokon elbírálandó büntetőperben szakértői kirendelés történt, így tárgyalást fognak tartani a későbbiekben. Ezt azt jelenti, hogy a bizonyítási eljárást újra megnyitják.

Idén január végén D. Lajost nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt első fokon 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék a néhai debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma haláláért. A 39 éves vádlott az ítélet értelmében nem bocsátható feltételes szabadságra. A mintegy 27 millió forint bűnügyi költséget szinte egészében neki kell megfizetnie. Az ítélet nem vált jogerőssé, az ügyészség súlyosításért, vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett.

RaL

ítéletbíróságDebrecenBalla Irma

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.