Hirdetés

Így leplezheti le a választási csalásokat

civishir.hu

2019.05.22. 11:07

Így leplezheti le a választási csalásokat

Megtörtént eseteket dolgozott fel az IDEA Intézet.

Hirdetés

Hirdetés

Az IDEA Intézet egy kiadványt készített arról, mikre kell odafigyelni a május 26-i voksolásnál. A rövid kiadványban a közvéleményt leginkább foglalkoztató, tipikus (szavazás közbeni, illetve a szavazókörben, szavazatszámláláskor előforduló) csalásokat mutatják be. Az intézet kisokosával arra törekedett, hogy segítséget nyújtson az esetleges csalások kivédéséhez és leleplezéséhez.

A kiadvány segítséget ad ahhoz, mire kell figyelni a szavazólapoknál, egy láncszavazás lefülelésekor, a szavazóköri delegáltak kölcsönös kontrolljánál, a mozgóurnás visszaélésekkor, a közmunkások esetleges befolyásolásakor, vagy a szavazólapokkal való visszaéléseknél.

A szerzők hangsúlyozzák, nem céljuk a mindenkori delegáltakkal, sem pedig az állammal kapcsolatos bizalmatlanság növelése, a kiadványban felsorolt példáikat az életből, sokévnyi tapasztalatból és jogorvoslati esetekből merítették.

A választás tisztaságának megőrzése nemcsak az azt felügyelő állampolgárok, hanem mindenki hozzá tud járulni, kisokosukkal céljuk az ehhez szükséges tudás szélesítése.
választásválasztási csalás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.