Hirdetés

Hirdetés

Szétzúzták a debrecenieket

dvse.hu

2016.10.23. 10:02

Szétzúzták a debrecenieket
Fotók:Cívishír

Csúnya verést mért a mieinkre a címvédő.

Hirdetés

Hirdetés

Az E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában a Debrecen vízilabdacsapata a klasszisokkal teletűzdelt, bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP együttesét látta vendégül a Debreceni Sportuszodában.

A hajdúsági pólósok a szezon első mérkőzését vívták hazai környezetben. A mérkőzés előtt Váróczy Zoltán, a Debreceni Vízilabda Klub gazdasági alelnöke köszöntötte Fekete Gergőt a debreceniek saját nevelésű tehetségét, aki a magyar korosztályos válogatott legifjabb tagjaként szerzett bronzérmet a nyári, montenegrói ifjúsági világbajnokságon.

A meccset esélyeshez méltóan kezdték a vendég Tisza-partiak, előbb Jansik Dávid szerzett vezetést a szolnokiaknak, majd Ugo Crousillat ejtett egy gyönyörű gólt a debreceni Lévai Márton kapujába. A hajdúságiak szlovák centere, Lukas Durik szépített, ám rögtön újabb két szolnoki talált be, Mezei Tamás és Varga Dénes, Szőke Szabolcs fórgóljára pedig Aaron Younger és Hangay Zoltán felelt. A végére még futotta egy cívisvárosi találatra, Süveges Máté váltotta gólra a házigazdák emberelőnyös helyzetét, 3-6.

A második és a harmadik etapban tovább záporoztak a szolnoki találatok, Cseh Sándor csapata tízszer, míg Komlósi Péter és Kis István legénysége háromszor volt eredményes - Tóth Péter, a saját nevelésű reménység, Fekete Gergő, valamint az olasz Tomasso Busilacchi voltak eredményesek, 6-18.

A negyedik felvonásban a hazai kapuban Lévai Mártont a debreceni Kaszanyi Roland váltotta. Ezúttal egy debreceni és öt szolnoki gól született, itt Kuncz Tamás, ott pedig Fülöp Bence kétszer, Varga Dénes, Jansik Szilárd és Hangay Zoltán egyszer-egyszer volt eredményes. A hajdúságiak legközelebb két hét múlva, november 5-én szállnak vízbe - 18.00-tól a CONTITECH Szeged együttesét fogadják a hajdúsági fővárosban. 

Alapszakasz - A csoport - 5. forduló
DEBRECEN - SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 7-23 (3-6, 2-5, 1-5, 1-5)
Debreceni Sportuszoda, 300 néző. Vezette: Székely B., Lázár A.
DEBRECEN: Lévai M. - Kállay M., Durik 1, Tóth P. 1, Süveges M. 1, Szőke Sz. 1, Sergi Mora. Csere: Smitula G., Kuncz T. 1, Somlai T., Müller M., Fekete G. 1, Busilacchi 1. Edző: Komlósi Péter, Kis István.
SZOLNOK: Nagy V. - Gocic, Vámos M., Varga D. 4, Kis G. 2, Fülöp B. 4, Jansik D. 2. Csere: Crousillat 1, Hangay Z. 4, Mezei T. 1, Aleksic 1, Younger 4. Edző: Cseh Sándor.
Gól - emberelőnyből: 10/4, ill. 11/6.
Gól - büntetőből: 0/0, ill. 0/0.
Kipontozódott: Süveges Máté, ill. - . 

Mesterszemmel

Komlósi Péter: - A három pont sorsa nem volt kérdéses. Azt kértem a csapattól, hogy az eredmény alakulásától függetlenül minden játékszituációban nyújtsák a maximumot. Egy sportolónak ünnep kell, hogy legyen egy ilyen szintű csapat ellen játszani!
Cseh Sándor: - Nem számítottam rá, hogy Debrecenben húsz gól felett tudunk lőni. Kértem, vegyük komolyan a mérkőzést, mert sok idő múlva játszunk legközelebb.

Galéria

vízilabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.