Hirdetés

SperMA! De mi lesz holnap?

civishir.hu

2015.02.09. 17:02

SperMA! De mi lesz holnap?

Magyarország hihetetlen sebességgel  rohan a bunkó-paraszt-tahóság irányába. Szakács Béla írása

Hirdetés

Kétségtelen: február 6., péntek mérföldkő volt a magyar médiában. Olyan csúnya kifejezést használtak tévében, rádióban, újságban, mint előtte sosem. Még akkor sem, midőn nyilvánosságra kerül József Attila Szabad ötletek jegyzéke...: pina, picsa, fasz, segg, baszni, gecizni, kiverni - mindezt - nyalni - a lehető legtermészetesebb képpel el lehet mondani olyanok társaságában, akik nem tehetnek ellene semmit…  Akkor az volt a dilemma, hogy hol húzódik a határ ? Kukkolók vagyunk, akik lopják a tomboló szavakat, az orvosi dokumentumot? Komoly társadalmi vita volt, és persze győzött a kíváncsiság. Ma már PDF-ben ingyen letölthető József Attila szabadverse.

Simicska úr nem véletlen médiabirodalmár. Bedobta a hívó szót, a csúnya szót, és egész Európa figyelmét magára fordította. Ezt a kifejezést jelenleg egyes egyedül csak ő mondhatta ki Magyarországon. Nem lesznek következményei sem számára, sem azok számára, akik címlapon hozták. És ha nem lesz, akkor az ember elgondolkodik. Na jó, más is mondhatta volna, de az senkit sem érdekel, a sajtót főként. A csúnya szót immár legalizálták Magyarországon. Előszeretettel használják azóta a jegyzetírók, a mémgyártók, majdnem mindenki a médiában.

Márpedig ez a legalja! Jöhetnek itt középiskolai, meg egyetemi etikett meg illemtanórákkal. Magyarország hihetetlen sebességgel rohan a bunkó-paraszt-tahóság irányába. Mert amit megtehet, amit mondhat egy nagyember, azt a kisember is utánozza. Hogy Simicska mit nyert az elhíresült csúnya szóval, az csak később derül ki. Mi, kisemberek mindenesetre ismét veszítettünk!

Szakács Béla
Az FM90 Campus Rádió támogatásával

PS:  Mint ismeretes, a  Petőfi TV és M4 sportcsatorna mellett további adók létrehozását tervezi az MTVA. Egyes hírportálok szerint M5 néven körzeti adást sugároznak majd; M6 néven pedig új, tematikus csatorna indul december 21-én. Mindkettőt kötelező lesz majd beletenniük az alapcsomagokba a szolgáltatóknak. Értik! Kötelező!

Szóljon hozzá!

Hirdetés