Matolcsynak igaza van, mert okos!

civishir.hu

2012.02.19. 00:21

Matolcsynak igaza van, mert okos!
Matolcsy György

Debrecen – Információm szerint Matolcsy György gazdasági miniszter és Zsiga Marcell fideszes honatya külön-külön is okosabb nálam, ám együtt meg főként. Ezek szerint ha ők azt mondták, meglehet élni havi 47,5 ezer forintból, akkor az hótziher, hogy így van!

Hirdetés

Kettőjük közül Matolcsy van nagyobb rangban és a tv-ben is ő szerepel többet. Személyesen láttam is sokat valamelyik csatornán. Szimpatikus a kisugárzása, fizimiskája az öt évvel ezelőtti Egervári Sándorra hasonlít. Egyszer hozzájutottam a Élő emlékeink című 2003-as könyvéhez. Izgalmas olvasmány. Zsiga Marcell is okos és ő még fiatal is. Sajnos nem ismerek olyan NB I-es focistát akire hasonlítana.

Tehát itt van két jól kinéző, okos személy akik kimondják a tutit és erre jól nekitámad a nép! Milyen alapon, kérdem én? Igenis meg lehet élni abból a léből. Ha ők mondták igen.

Vegyünk egy történelmi példát. Tudja valaki bizonyítani, hogy mondjuk 706 000 éve valamelyik ősünk verte a nyálát, hogy ez a 47 ezer nagyon kevés. Senki nem emelte fel a hangját! Vagyis Matolcsynak akkor is igaza lett volna! Sőt 350 000 évvel később (az meg ugye már elég közel van) sincs sem írásos sem semmi nyoma, hogy utcára vonultak volna hőbörögni. Akkor is elég volt az a pénz (sőt, el se tudták költeni) most is elég kell, hogy legyen. A helyzet voltaképpen alig változott, hiszen egy nagy havazás után 200 000 évvel ezelőtt sem tudtak közlekedni gyalogosan az őseink, most se nagyon. De hogy ne mondják rám, hogy csak a múltban élek. Itt van 1946. augusztus 1-seje! 47 ezer forintból akár egy komplett focicsapatot lehetett volna vásárolni.

Sok pénz az no, sok! Kár mellébeszélni. Ha lopjuk a fát, nem fizetjük a villanyt, vízt, közös költséget, nem vagyunk betegek és momentán épp éhségsztrájkot folytatunk, akkor még marad is belőle.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés