Hirdetés

Központosított kultúra

civishir.hu

2012.12.23. 10:38

Központosított kultúra
Fekete György, a MMA elnöke

Úgy vagyok én a kultúrával, hogy tök frankó meg minden. Most mégis nagy a zsibongás a fejemben mert nem tudom kinek van igaza. Szakács Béla írása

Hirdetés

Ennyit kultúrával még nem foglalkozott a sajtó. Itt van rögtön a Magyar Művészeti Akadémia amelyet 20 éve alapítottak. Szerintem az utóbbi pár hétben többet foglalkoztak mint az elmúlt két évtizedben összesen. Fekete György elnök úr pedig úgy elhíresült, hogy nem lepődnék meg azon ha Hajdú Péter behívná a Frizbibe.

Fekete Györgyről bevallom akkor hallottam először midőn 2012-ben megkapta a Kossuth díjat. Most azonban nagyon is sokat hallok felőle. Kezdődött Gulyás Gábor lemondásával aztán jött Cserhalmi kilépése a MMA-ból. Művészek sora írt alá mindenféle peticiót, szolidaritást.  Cserhalmit követően már nem az Akadémia tagja Rost Andrea sem. Nem értek semmit. Amúgy meg úgy vagyok én a kultúrával, hogy tök frankó meg minden. Most mégis nagy a zsibongás a fejemben mert nem tudom kinek van igaza.

Feketének vagy a többieknek?

Annyira megviseltek ezek a történések, hogy még normális helyesírási hibákat sem tudok írni. Pedig én azt vállalom. A hibákat. Szerintem másoknak is ezt kellene tennie. Felvállalni a hibákat a tévedések a rossz döntéseket. A focink már odavan most meg a kultúránk is kapott egy fergeteges taslit. A labdarúgást sem lehetett központosítani. Még Rákosinak sem. Az egy kreatív játék. Más okokból ment tönkre. A kultúra ha úgy tetszik még szabadabb, még függetlenebb valami. Egy írónak, festőnek nem lehet fogni a kezét egy színésznek nem lehet ráülni a szájára. Vagy ha igen az nem fogja érdekelni a nézőket, hallgatókat. Egy-két évtized és nem lesz kinek kultúrát készíteni. Nem gondolnám, hogy ez a célja a Magyar Művészeti Akadémiának. Ha pedig igen, akkor rohadt jól teszik a dolgukat!  
    
Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Szóljon hozzá!

Hirdetés