Hirdetés

Focimátriksz

civishir.hu

2011.12.11. 09:08

Focimátriksz
Itt a vége...

Debrecen – Én hülye, azt hittem, örökké imádom majd a magyar focit. Voltam úgy hét éves, amikor beleszerelmesedtem. Most meg kész. Vége! A foci ki van rúgva!

Hirdetés

Manapság egyre többen nem szeretik a focit. Volt válogatott játékosok sértődötten panaszkodnak egykori klubjukra, hogy ottan őt meg sem ismerik a biztonsági erős emberek és satöbbi. Egykori bundázó sportolók megesküsznek arra, hogy ők ártatlanul bűnhődtek, és a szocializmus tönkre tette a karrierjüket. Más egykori nagy focisták azért sírnak mert nem mehettek huszonévesen külföldre ezért aztán bánatukban alkoholisták lettek. Időnként ha ittasan összetörik magukat, szánalomból a Blikk címlapra is felkerülnek. Máramelyik még életben maradt. Ők voltak az én példaképeim .

A nagy játékosok a 70-es-80-as évekből. Én hülye azt hittem örökké imádom majd a magyar focit. Voltam úgy hét éves amikor beleszerelmesedtem. Most meg kész. Vége! A foci ki van rúgva! Elfogyott a türelmem a hitem és a tiszteletem a magyar labdarúgás iránt. Még akkor is ha a legnagyobb magyar pénztárcák is mellé álltak. Megnéztem én a legszarabb ligakupa meccseket is a tévében mert látni akartam a leendő tehetségeket. Ismerőseim tanúsíthatják, hogy NBII-es meccsekre is képes voltam odakapcsolni. Láttam annak idején azt a legendás Siófok-ZTE magyar kupa meccset is, mert épp igényem volt rá. Azt, amelyiket megbundáztak. És még ki tudja milyen meccseket csaltak el? Én hülye meg néztem-néztem és közben nem tudtam, hogy az egész egy nagy focimátriksz. Mindent amit láttam a tévében, a játékosok az edzők a játékvezetők, a klubvezetők az nem is a valóság. Talán a nézők sem akik kimentek a meccsre. Csak valami hollogram.

Mert oké, én hülye vagyok a focihoz az tény. Engem át lehet ejteni a játékkal, az edzői nyilatkozatokkal, a kommentárokkal. De akik benne vannak, azokat is? Azt a több ezer fociban dolgozót, akik minden tudnak abból a belterjes világból? Átlehetett vágni a szakújságírókat, szakkomentátorokat? Egy Hegyi Ivánt egy Nyilasit egy Mezeyt egy Orbán Viktort át lehetett ejteni???? Hogy ők nem tudtak, nem tudnak semmiről? Még pletyka szinten sem? Elmentek ti a....

Szakács Béla debreceni lakos

FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.

Szóljon hozzá!

Hirdetés