Hirdetés

Hirdetés

De szerettük a Szabadtéri színpadot!

civishir.hu

2013.01.20. 08:04

De szerettük a Szabadtéri színpadot!

A táncoslányok nemzetisége akkor különösebben nem foglalkoztatott, csak a nagy barna csöcsök! Hát kérem ilyen is volt a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon. Szakács Béla írása

Hirdetés

Hirdetés

Veszprémi ismerőseim vendégeskedtek hosszú-hosszú idő után újfent városunkban. A nyolcvanas évek közepén ide jártak egyetemre. A lány a KLTE a fiú a DOTE hallgatója volt. Most elhozták a gyerekeket is, had lássák meg végre, hol merre okosodott, bulizott annak idején apu és anyu. Úgy döntöttek, megmutatják azt a helyet is ahol először randiztak. Elhívtak engem is nosztalgiázni, merthogy azon a bizonyos estén velem is összefutottak. Készítettem róluk egy közös fotót ami pocsékul sikerült, ám a történelmi értéke felbecsülhetetlen családjuk számára.

A helyszín a Nagyerdei Szabadtéri színpad volt és aznap a Panta Rhei, Skorpió, Edda adott koncerten. Két okból is hihetetlen ez ma már, egyrészt az akkori bölcsészek, orvostanhallgatók rock koncertre jártak, másrészt : ezerrel működött a szabadtéri színpad!

A két tini fiú izgatottan várta a pillanatot, hogy meglássa hol csattant el az első puszi a szülök között. Aztán meglátták a kopott kerítést, a látvány mondanom sem kell lehangoló volt. Számomra is. Felötlött, hogy mennyi remek koncertet láttam ott, sőt félmeztelen táncoslányokat is tizenéves koromban. Brazilokat? Kubaiakat? A nemzetiségük különösebben nem foglalkoztatott csak a nagy barna csöcsök! Hát kérem ilyen is volt a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Kérdezte aztán a házaspár, mit tudok, mi lesz a sorsa, mióta van ilyen elhanyagolt állapotban?

Sok okosat nem tudtam mondani. Az elmúlt tizenöt-húsz év során évente felröppenek hírek, hogy ez lesz, az lesz. Persze semmi sem történik. Csak kopik a kerítés és fakulnak az emlékek.

Azért igyekeztem pozitív hírekkel is csökkenteni a csalódottságukat. Mondtam amit olvastam, miszerint 2014-re Uniós pénzből felújítják a színpadot és a Békás-tavat is. Talán még a békákat is!

A két fiú belelkesedett és megígérték, hogy akkor, ha tényleg felújítják ismét elutaznak a szülőkkel Debrecenbe! A kisebbik még azt is hozzátette, tök mindegy milyen koncert lesz akkor, ő akár még Zséda hangversenyét át is hajlandó lesz végigülni !

De jó lenne ha jövőre tényleg jönnének! És nem csak húsz év múlva!

Szakács Béla debreceni lakos
A FM90 Friss Rádió támogatásával
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK!

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.