Hirdetés

Hirdetés

Újabb fejezet a debreceni közösségi közlekedés dicsőségtáblájára

civishir.hu

2013.08.09. 08:19

Újabb fejezet a debreceni közösségi közlekedés dicsőségtáblájára

Az utasok között is akadnak prosztó, kezelhetetlen, hepciáskodó alakok... Szabó-Kovács Patrícia jegyzete

Hirdetés

Hirdetés

A folyamatosan, több sebből vérző DKV sikertörténete újabb sztorival gazdagodott. Tudjuk, hogy vannak bliccelők, mint minden városban, nem is örülünk neki, mert a mi drága bérleteinkbe épitik az ő ingyenutazásaik árát. Éppen ezért én nem tartozom azok közé, akik az ellenőrőket alapból aberrált állatoknak gondolják, akik azzal szórakoznak, hogy megalázzák az utasokat, amikor csak tehetik. Sokakkal ellentétben azt gondolom, igenis szükség van a  munkájukra. Jó, ha ezt képesek kellő intelligenciával végezni. Határozottan, de intelligensen. Már szemtanúja is voltam annak, hogy léteznek ilyen ellenőrök itt, Debrecenben is. Sajnos nem elegen. Persze nem csak rajtuk múlik a dolog, nem minden helyzetetet lehet szépen megoldani. Az utasok között is akadnak olyan prosztó, kezelhetetlen, hepciáskodó alakok, akiktől nem csodálom, ha néha viszket a tenyerük. Mégis túlzásnak érzem, hogy az intézkedő ellenőr megüssön egy bliccelőt!

Biztosan nem először találkozik az istenadta ilyen helyzettel, hiszen ez a munkája, napi rutin. Azt is gondolom, még a DKV-nál sem eleve úgy kondicionálják a munkatársakat, ha máshogy nem tudnak megoldani egy helyzetet, nyugodtan önbíráskodjanak. „Emberek, nem vadak, elmék vagyunk”, legalábbis szeretném ezt hinni. A helyzet ennél csak akkor tragikusabb, ha a bliccelő történetesen nő. Ebben a szituációban nem létezik „megérdemelte” kategória. Bármit mondott, tett, bárhogyan viselkedett is a jeggyel nem rendelkező utas. Hölgynek talán nem merném nevezni, de akkor is. Akkor se. Bármilyen ruhájú, viselkedésű, etnikumú volt is a szóban forgó nő. Biztosan van erre nézve protokoll, mit kell tennie egy ellenőrnek a problémás, együttműködni képtelen utasokkal, kitől, hogyan kérhet segítséget, hogyan járjon el hasonló esetekben.

Ha ilyen történik ma Debrecenben, a legtöbben nem arra gondolnak milyen idegbeteg, alkalmatlan magánember az, aki ezt képes tenni. Sokaknak elsőre az az általánosság jut eszébe: a DKV-nak ilyen alkalmazottai vannak. És ez a szolgáltatás színvonala, ára és számos egyéb promlémája mellett nagyon nem tesz jót a közlekedési vállalatnak. Maximum bizonyíték azok számára, akik annyira utálják a DKV-t, hogy már semmi rosszabbat nem tudtak elképzelni.

Bizonyíték arra, hogy sajnos még mindig van lejjebb...

Szabó-Kovács Patrícia

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.