Hirdetés

Hirdetés

Európai ranglistán Matolcsy!

civishir.hu

2011.11.23. 16:23

Európai ranglistán Matolcsy!
Matolcsy György

A hagyományokhoz híven az idén is összeállította Európa legjobb pénzügyminisztereinek ranglistáját a Financial Times. A rangos brit gazdasági napilap Matolcsy Györgyöt az előkelő 17. helyre rangsorolta, olyan jelentős EU-tagországok politikusait megelőzve, mint Olaszország és Görögország!

Hirdetés

Hirdetés

Már önmagában az is hazánk haladó gazdaságpolitikájának és unortodox válságkezelésének messzemenő elismerését jelzi, hogy a mértékadó brit gazdasági lap Magyarországot az unió „jelentősebb országai” között említi. Az összesen csaknem harminc EU-tagország közül ebben a szűkített listán mindössze alig több, mint másfél tucat országot sorol fel a FT, és ezek között Matolcsy György magyar nemzetgazdasági miniszter a kiemelkedő 17. helyet foglalja el.

A magyar gazdasági megújulás és a nemzetközi válság elleni harc kiemelkedő alakja ugyanezen a toplistán tavaly is hasonló, remek helyezést ért el, ami arra utal, hogy a világ elismeri hazánk messzemenő stabilitását. Ráadásul 2010-ben a magyar politikus ezen a helyen Elena Salgado spanyol pénzügyminiszterrel osztozott, ez évben azonban a kiváló helyezést egyedül, csakis ő foglalhatja el. Ugyancsak hozzá kell tenni, hogy Matolcsy György elmélyült közgazdasági tudásával, hatalmas pénzügy- és makrogazdaság-politikai vezetői tapasztalataival, kreativitásával és újító szellemével olyan erős európai gazdaságok pénzügyminisztereit előzte meg, mint Evangelos Venizelos görög és Giulio Tremonti olasz kormánytagot.

A gazdaság válság előtti és jelenlegi állapotainak összehasonlításában ráadásul Matolcsy György a tiszteletet parancsoló 10. helyezést érte el, ami újabb hatalmas fricska a Fidesz gazdaságpolitikáját kritizáló fanyalgóknak! Ugyanakkor eléggé sajnálatos, hogy a magyar és európai baloldali-liberális klikkek még a Financial Times szakértőit és félre tudják vezetni, hiszen ha nem így lenne, akkor Matolcsy György Miniszter Úr nem a 19. tehát a legutolsó helyen végzett volna a „Hitelesség” kategóriában. A magyar miniszter rátermettségét bizonyítja a hazaáruló ellenzék képmutatásával szemben a „Politika” kategóriában elért, megindítóan szép siker, a 16. helyezés! Itt az elemzők azt értékelték, hogy az adott miniszter mennyire méri fel helyesen a helyzetet, mekkora hatása van az európai folyamatokra, és mennyire hatékony odahaza. Hazánk Európai elismertsége tehát töretlen, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Ez a hír egyik olvasata.

A másik az, hogy a magyar gazdaságot dilettáns, hozzá nem értő, pocsék miniszter vezeti, akit alighanem kizárólag egyetlen ember hatalmi tébolya tart még mindig a bársonyszékében. Európa pedig immár nem is röhög rajtunk – tojik ránk…

Horváth Árpád
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.