Hirdetés

Hirdetés

Bazmeg-ország

2011.12.08. 11:27

Bazmeg-ország
A kép forrása: dopemantv.blog.hu

Ez itten 18-as karikás publicisztika lesz. Bazmegelünk most kicsinyég. Nem igazán jut eszünkbe különb kiszólás ugyanis akkor, amikor az államhatalom teljes szigorával sújt le egy repperre, aki kimondja helyettünk, amit gondolunk.

Hirdetés

Hirdetés

Alighanem mindenki értesült már arról, hogy a minapában jeles repperünk, Pityinger „Dopeman” László szájára vette nemzeti imádságunkat. Nem kicsit. Nagyon. „B@szd meg az Orbánt, b@szd meg a kormányt, b@szd meg az MSZP-t és a Gurcsányt!” Ezekkel a veretes szavakkal kezdődik a mű, amely később magába olvasztja a Himnusz sorait is, változtatás nélkül, ám a fentebb idézettnek megfelelő szövegkörnyezetben.

Mármost, Dopeman egy igazi gyári marha, ebben szemernyi vita sincsen. Volt már neki vitája a világon mindenkivel, nemrégiben összeugrott jelesül Kiszel Tündével, aki állítólag annyira megsértődött rá, hogy meg is akarta veretni. Hogy kivel, az soha nem derült ki, mi ellenben igen jót derültünk azon, ahogyan a mai magyar celebvilág és a szőkenőség vitathatatlan etalonjának hétmérföldes önérzete nőtt hirtelen. Dopeman szerint egyébiránt nemcsak a mi Tüncink, de jelesül Győzike is szánalmas, ami miatt onnét is megkapta a magáét, csak azért, hogy kisvártatva még magát a Hazai Zenei Világ Atyját, korunk legemelkedettebb szellemét, Fluor Tomit is tollhegyre, azaz inkább mikrofonvégre tűzze. S tette ezt pontosan ugyanolyan cizellált irodalmi nyelvezetben, amiként hétköznap késő délutánonként megnyilatkozni szokása. Finoman szólva egészen egyszerűen hiányolja az értelmet Fluor „pinaszőrözéséből”…

Ez tehát Pityinger „Dopeman” László, aki mindezeket követően oda nyilatkozott, hogy tökrészegen csak és kizárólag ő fikázhat ebben a hazában, ez az ő privilégiuma. Egy virtigli repper őkelme, aki ezekben a vészterhes időkben rájött, hogy mostan Orbán, a Fidesz és a kormány cinkelése jön be az embereknek. Márpedig ő ebből él, a fikázásból, a beszólásból, az odamondásból. S miután Nagy „Feró” Ferenc előadóművész nyugdíjba vonult, megüresedett helyét átvéve mostantól Dopeman a Nemzet Csótánya. Persze senkinek se legyenek illúziói. Ha ma lemond a kormány, s a helyét átveszi bármelyik másik magyarországi bűnbanda, Dopeman másnaptól őket fogja anyázni, neki ugyanis nem a Fidesszel vagy Orbánnal, hanem az arrogáns, pofátlan hatalommal van baja. Vagyunk ezzel így egy páran ebben az országban.

Az arrogáns, pofátlan hatalomnak meg természetesen Dopemannel van baja, mert ez az alak egyfolytában ráncigája a bajuszát, ráadásul olyan stílusban, hogy nem lehet nem figyelni rá. Ez a baj.

Az a baj, hogy a repper blogját százezrek követik, a videóit úgyszintén százezrek töltik le, az újságok írnak róla, a nem közszolgálati és nem kormány közeli médiumok rendre nyilatkoztatják, a kölykök a suliban idézik, a békés polgárok a munkahelyi hálózaton egymásnak küldözgetik a linkeket, és hangosan röhögnek rajtuk. Márpedig ez egyetlen bazmegországban sem szokott bejönni a hatalomnak. Nagy a baj azonban, ha ezt a hivatásos fikázót rendőri és ügyészi szinten kezdik üldözni. Ez ugyanis egyfelől azt jelzi, hogy a hatalomnak tényleg nincsen humorérzéke, de sőt! A kommunikáció legalapvetőbb szabályaihoz sem konyít. Egy repper számára nem létezik annál nagyobb tisztesség, mint ha egy száma miatt hatóságilag állítják falhoz, meggyanúsítják „nemzeti jelkép meggyalázásával”, kihallgatják, rabosítják. Ennél nagyobb ingyenreklámot…!

Most már csak az a kérdés, hogy ebben a bizniszben is benne van a Fidesz, vagy simán ennyire hülyék?

Horváth Árpád
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.