Hirdetés

Hirdetés

Ave László!

civishir.hu

2011.10.20. 08:24

Ave László!
Toroczkai Rómában

Debrecen – Egy keresetlen pillanat, egy kép, ami épp ezekben a percekben terjed vírusként az interneten. Egy parlamenti párt önkormányzati képviselője náci karlendítés közben. De az nem úgy van ám! Itten minden mást jelent.

Hirdetés

Hirdetés

Tulajdonképpen semmi különös nem történt. Vasárnap a Lazio 2-1-re elverte az AS Roma focicsapatát a római Olimpiai Stadionban. Volt már ilyen, és nyilván lesz is. Meg olyan is lesz, hogy magyar Lazio-szurkolók mennek ki egy ilyen rangadóra. Meg olyan is lesz, hogy magyar képviselő utazik el ugyanoda, ugyanezért. Mi van ebben? Semmi.

Toroczkai László, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője, és egyben a párttal szövetséges Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke vélhetően Lazio-szurkoló. Ez teljesen rendben van, miképpen abban sem találni semmi kivetnivalót, hogy Toroczkai teljes terjedelmében kiállt a kedvenc csapata mellett, méghozzá a helyszínen. Náci karlendítéssel? Igen. És? Így látta jónak. S hogy az erről készült képet közszemlére tette a Facebook-profiljának nyilvános, mindenki számára látható üzenőfalán, az ráadásul kifejezetten őszinte megnyilvánulás. Nincsen ezzel semmi baj.

A képaláírás rövid és velős: „SS Lazio - AS Roma 2:1 (Róma, Stadio Olimpico, Curva Nord).”

A képet szerda kora délutánig 139-en lájkolták. A számos hozzászóló egyike ekként fogalmazta meg őszinte, együtt érző aggodalmát a politikusnak: Kedves László! Én, és talán még néhányan, értem a karlendítéses köszöntést, elvégre Rómában van! Ott az AVE-t (éljen!) köszöntésként használják is, és nem kelt visszhangokat! De itt ezért a képért három hétig fogja a libsi bagázs nyüstölni! (akik egyébként le vannak szarva!) Inkább nem kéne nekik témát adni, hogy az érdemi dolgokról ne tudják elterelni a figyelmet! ---Istenünk éltesse!

Mármost, arra aztán alaposan mérget lehet venni, hogy az a bizonyos „libsi bagázs” nem három hétig, de három hónapig fogja nyüstölni emiatt a karlendítés miatt Toroczkait. Mi most viszont nem ezt tesszük, aminek csak az egyik oka, hogy nem tekintjük magunkat libsi bagázsnak. Inkább örülünk a dolognak. Tessék csak ilyeneket csinálni máskor is, és kéretik az erről készült képeket kiposztolni iWiW-en, Facebookon, tessék kicsiripelni a Twitteren és minden létező közösségi médiumban. Toroczkai uram nyilván csillagászati magasságokból tojik Magyarország jó hírére, ennek már nagyon sokszor tanújelét adta, ez tehát nem kérhető számon rajta. De az ilyesfajta megnyilvánulásokkal legalább pontosan oda helyezi magát, a pártját és az általa vezetett mozgalmat, ahol egyre többen gondolják. Miért olyan nagy baj az, ha tiszta víz van a pohárba töltve? Náci. És? Van ez így.

A képaláírásban szereplő szavak pediglen ne keltsenek áthallást senkiben. A Curva Nord nem az, amire gondolni tetszenek. Az Északi-sark az SS Lazio szurkolóinak hagyományos helye a stadionban, amely közös otthona a két római focicsapatnak. A curva magyarul azt jelenti: sarok – igen, ebből ered az a bizonyos szavunk is. Az SS pedig szintén nem az, amire gondolni tetszenek. Società Sportiva. És ezek szerint a karlendítés is csak ennyi: Ave. Ilyen furcsa világban élünk, akárki meglássa!
Ave, László! Csak így tovább…

Horváth Árpád

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.