Győzők harca

civishir.hu

2009.06.08. 06:52

Győzők harca
Központba kerültek (Fotó: Cívishír)

Orbán már arra se gyűjtött erőt, hogy a szocialistákat lemondásra szólítsa fel, Lendvai pedig a szélsőjobb térnyerése miatt szomorkodott. (B. Gergely Krisztina jegyzete)

Hirdetés

Meglepve azért nem vagyok. Az MSZP pécsi fiaskója után gondolom senki nem hitte, hogy most balos csoda történik. Szili Katalin beáldozása egyértelmű jel volt, aki nem vette komolyan, annak nem lehet a nyilatkozatait komolyan venni most se. Igaz, erre az eredményre se a Fidesz, se az MSZP nem számított, mindkettőnek lóg az orra. Orbán szerényen beszélt, már arra se gyűjtött erőt, hogy a szocialistákat lemondásra szólítsa fel, Lendvai pedig a szélsőjobb térnyerése miatt szomorkodott vasárnap esti beszédében. És mindezek mellé még ráadásul az MDF is megcsípett magának egy helyet, ejnye, Bokros úr, ez igazán nem volt szép dolog!
A Jobbik végül is a kalkuláltnál nagyobb sikert ért el, bár Hajdú-Biharban sorozatban érték „atrocitások”. Az egyik kampányrendezvényük szervezésekor például kitiltották őket a balmazújvárosi művházból, mivel a helyi cigányságot illették szórólapjukon. Aztán Hajdúhadházon se volt sima a programszervezésük. Utána jött Kósa Lajos, az „a Jobbik a legnagyobb baromság” kezdetű megnyilvánulásával, amikor azt fejtegette, hogy a szélsőjobb többet árt a Fidesznek, mint amennyit használ, és ő semmilyen formában nem tud azonosulni a Jobbikkal, annak radikalizmusával, s különben is a holokauszttagadás „úgy agyrém, ahogy van”.
A Jobbik azonban nem adta fel, a kampányában vezető arcát, a radikális, feminista, szókimondó Morvai Krisztinát hívta Debrecenbe. Morvairól a külföldi sajtó is cikkezett. Igaz, csak külsőre és a szakmai karrierjét tekintve írták róla azt, hogy (papíron) bármelyik politikai szervezet felvállalná. Ami miatt az aprócska, de nem mellőzhető „papíron” kitétel a neve mellé került, az a pártja: a Jobbikot sokan nácinak, cigányellenesnek tartják, a Gárdáról pedig militáns szervezetként beszélnek. Holott akkor még nem, csak később került nyilvánosságra Krisztina zsidózós, fitymázós levele, amely miatt többen is sokkot kaptak, hüppögtek, hogy na de hát ilyet, főleg egy nőtől… És megkérték szépen a Jobbikot, határolódjon el a magánlevelezéseiben betegesen trágárul beszélő Morvaitól. A Jobbik pedig nem határolódott. Hanem ünnepelt, tegnap este, nyíltan, miután lealázta a szocikat, és rúgott egy kicsit a Fideszbe is. A Jobbik befutott; lehet őket fitymááá…lni, nácizni, de most ők a legnagyobb nyertesek.
Ezt is megértük álszent kis hazánkban.

 

 

 

B. Gergely Krisztina
b.gergely.krisztina@civishir.hu

Szóljon hozzá!

Hirdetés