Hirdetés

Vérfagyasztó túszdráma elevenedik meg a szemünk láttára

2018.05.09. 15:10

Vérfagyasztó túszdráma elevenedik meg a szemünk láttára
Daniel Brühl és  Rosamund Pike  (Fotó: IC Press)

Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki.

Hirdetés

Hirdetés

Egy elképesztő igaz történet elevenedik meg a magyarországi mozivásznakon: a héten mutatják be a 7 VÉRFAGYASZTÓ NAP című thrillert. A Narcos című sorozat rendezője, José Padilha a pontos történelmi tények alapján készítette el a minden pillanatában vérfagyasztóan izgalmas entebbei túszdráma történetének filmváltozatát.

Egy vakmerő terroristatámadás a modernkori történelem legmerészebb, legizgalmasabb túszszabadító akciójához vezetett.

Négy végsőkig elszánt támadó (köztük Rosamund Pike és Daniel Brühl) 1976 nyarán eltérített egy turistákat szállító repülőgépet, és Uganda diktátorától kért menedéket. A túszok ezzel belekeveredtek egy világpolitikai szerencsejátékba, miközben a rájuk vagy ellenük licitálók számára nem az ő megmentésük volt a legfontosabb szempont.

Az idő fogyott, a gépeltérítők fenyegetőztek, a békés megoldás egyre távolabb került. De volt, aki tudta, mit kell tennie. Az izraeli titkosszolgálat soha nem látott vakmerőségű tervet dolgozott ki, és a világ e távoli pontján megostromolta az aláaknázott repteret. Ha a lehetetlennek látszó művelet sikert arat, talán megakadályozható a vérontás. De a siker egy hajszálon múlik, és a forróságban minden ideg pattanásig feszül…

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.