Hirdetés

Egy sportlegenda is Oscart nyert

2018.03.05. 18:01

Egy sportlegenda is Oscart nyert
Kobe Bryant (Fotó: abc.com)

Meghatódottan vette át az aranyszobrot.

Hirdetés

Hirdetés

Magyar idő szerint hajnalban adták át a filmes szakma legnagyobb elismerését az Oscar-díjat. Idén két sporthoz kapcsolódó filmet is díjaztak. Amíg az egyik egy fantasztikus sportolóról szól, a másik a versenysport legnagyobb ellenségéről - írta az m4sport.hu.

Kobe Bryant számos sikert elért sportpályafutása során, a legjelentősebbek talán, hogy kétszeres olimpiai bajnok és ötszörös NBA-győztes. Mostantól pedig Oscar-díjas. A korábbi klasszis 2016-ban visszavonulásakor írt egy verset, melyet Glen Keane, a Disney-stúdió animátora álmodott rajzfilmre.

A Dear Basketball című film a Lakers exjátékosának pályafutását dolgozza fel, és idén ezt választották a Legjobb animációs rövidfilm kategóriában győztesnek.

Bryant  - aki mellesleg a film producere is volt - a díj átvételekor úgy fogalmazott, ez nagyobb érzés számára, mint bajnokságot nyerni.

A másik díjazott film a Legjobb dokumentumfilm kategóriában győztes Icarus lett. Bryan Fogel alkotása az Oroszországban államilag irányított doppingbotrányról szól.

filmmoziOscar-díj

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.