Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A listavezető túl nagy falat volt a Debrecen számára

| 2013. 02. 09. | 20:15:27
Mozgalmas hét után szállt újra vízbe a DVSE, ráadásul éppen a kőkemény Szeged otthonában.
A listavezető túl nagy falat volt a Debrecen számára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európa Kupa elődöntőjének szerdai visszavágója után újabb nagy megmérettetés várt Varga Tamásra és társaira. A kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitány és immáron játékosedző klasszis vállproblémái miatt ezúttal csak a kispadon foglalt helyet, a játékot nem tudta vállalni, ahogyan a deréksérüléssel bajlódó Vindisch Ferenc sem. A két rutinos pólóst azonban volt ki pótolja, mégpedig a Debrecen vízilabdacsapatának eddig kevés szerephez jutó fiataljai, valamint a még kevesebb szóhoz jutó legfiatalabbjai, saját nevelésű tehetségei. A két ifjú titán, Halek Márton és Palotás Gergely a kezdőben kapott helyett, de játszottak a még fiatalabbak, Macsi Patrik, Smitula Gergő és Zubora Patrik is, akik ezúttal már nem csak megmártóztak a vízben.

A kezdésnél a labdát ugyan a Szeged hozta el, a vezetést a vendégek szerezték meg a harmadik minutumban megúszó Misics révén. Nem sokáig tarthatott azonban a hajdúságiak öröme, ugyanis Aaron Younger góljával előbb egalizált, majd a válogatott Decker Ádám találatával pedig át is vette az előnyt a házigazda. Az első felvonás eredményét az utolsó percben az olasz világbajnok, Alex Giorgetti módosította 2-2-re.

A második negyedben fordult a kocka, a ráúszást a Debrecen nyerte Haleknak köszönhetően, ám ahogyan az első nyolc percben, úgy ezúttal ismét a bajnokesélyes gárda vezetett - a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás volt eredményes. A lépéselőnyt a büntetőt értékesítő Szivós Márton révén tovább növelték a szegediek, ám Letica és Misics is kihasználta csapata emberelőnyös helyzetét, miközben a riválisnak is sikerült betalálnia, így egygólos hazai vezetésnél vonulhattak félidőre a felek.

A harmadik felvonás ezúttal az elsőt idézte - Török Béla hozta el a labdát, majd Misics szerzett gólt a piros-fehéreknek, kiegyenlítve a találkozó állását. Szivós újabb góljára Süveges reagált, ám a "gyorsúszó" Török Béla eredményesen "büntetett", ismét karcsú, egygólos előnnyel zárt a bajnokaspiráns házigazda.

Nagyszerűen játszott és állt helyt a Debrecen a listavezető otthonában, ám a cívisvárosi pólósok fáradni látszottak, melyet a vendéglátók ki is használtak, potyogtak a találatok (és a hajdúsági hibák - Halek, Letica és Kállay is kipontozódott) így négygólos utolsó felvonást követően 11-6-os szegedi győzelemmel ért véget a megmérettetés. Mindent összevetve egy sikerrel felérő vereség született, hiszen amellett, hogy a mieink három negyedig partiban harcoltak a bombaerős Szegeddel szemben, számos fiatal is szerepet kapott a találkozón!

Férfi vízilabda OB I 17. forduló:
A-Híd Szeged VE – Debreceni VSE 11-6 (2-2, 3-2, 2-2, 4-0)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Marjay, Petik.
Szeged: BAKSA – Somogyi, Török 1, Kunac, MOLNÁR T. 3, SZIVÓS 3, Kiss Cs. Csere: Decker 2, YOUNGER 1, Kayes 1, Varga P., Hegedüs, Juhász. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Debrecen: Mitrovic – Halek, MISIC 3, GIORGETTI 1, Kállay, Letica 1, Süveges 1. Csere: Palotás, Macsi, Fekete, Smitula, Somlai, Zubora. Megbízott edző: Varga Tamás.
Emberelőny: 9/2, ill. 8/3.
Ötméteres: 4/3, ill. 1/1.
Kipontozódott: Halek (26′), Letica (27′), Kállay (29′).

Vincze Balázs: A végeredménynél szorosabb volt a meccs. Személy szerint nekem a túloldalról hiányzott valaki…
Varga Tamás: Valamennyi játékosomra büszke vagyok, mert óriási szívvel játszottak, s három negyeden át egyenrangú ellenfelei voltunk a listavezető Szegednek. Debrecenben vannak gondok, de megoldjuk…

További fotókat szegedi társlapunk, a REGON-tag szegedma.hu oldalán talál

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Iroda- és csempeházat mutatott be a Kiker Building Kft.
Hirdetés
Hirdetés
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Amerikai miniszter járt a Debreceni Egyetemen
Funkcionális élelmiszerek fejlesztéséről is szó esett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.